Anden i glaset!

När jag var liten eller i alla fall yngre så gjorde vi ofta något som heter anden i glaset ! vi viskade i glaset och la det på runda rutor som vi hade ritat på ett stort papper alla bokstäverna och ett ja och ett nej sen fick alla sätta ett finger på glaset och glaset gled, ja just ja man skulle viska i glaset en fråga! jag för min del tror inte det funkade en enda gång! man började alltid tjafsa om vem som dragit i glaset! men spånnande var det!

Har ni provat?


 Tillvägagångssätt 
Man använder med fördel ett stort papper och ritar upp A till Ö, 0 till 9, Ja, Nej och Vet inte, samt Start och Slut.

Glaset tas fram och värms upp-och-ner över en värmekälla, helst ett ljus av något slag. Om utövaren/-na har för mening att få kontakt med ett övernaturligt väsen inleds oftast seansen med att en deltagare håller glaset mot munnen och frågar om det finns en vänligt sinnad ande i rummet. Glaset placeras sedan på papperet med öppningen ner där man skrivit start. Om det är fler än en deltagare sätter de varsitt finger på ovansidan av glaset, som nu skall glida till "ja" eller "nej". Är det en ensam utövare används oftast båda händerna.

Proceduren upprepas igen, dvs glaset värms, en person ställer en fråga han eller hon vill ha svar på, och glaset skall då glida över bokstäverna och siffrorna och avslöja ett svar.

image385

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0