Hiba eller Herbert

Jag hittade en sak på en blogg som jag tyvärr inte kommer i håg namnet på! Men där kan man skriva in sitt och sin pojkväns namn och se vad ditt barn kan heta!
Jag gjorde det och vårat barn skulle ha hetat Hiba? 
Och pojke skulle heta Herbert!

Hiba, ett arabiskt flicknamn som betyder "Guds gåva", kan också stavas "Heba". Den 31 december 2005 fanns det 265 kvinnor i Sverige med namnet Hiba, 247 av dessa hde det som tilltalsnamn/förstanamn. 117 kvinnor stavade namnet Heba, 112 av dessa hade namnet som tilltalsnamn/förstanamn.


Herbert är ett mansnamn med tyskland tyskt ursprung, sammansatt av ord som betyder "här (armé)" och "ljus". Namnet har använts i Sverige sedan 1600-talet.Herbert är ett av de 100 vanligaste förnamnen bland de manliga pensionärerna. Men bland de yngsta kommer det betydligt längre ner på förnamnens topplista. De senaste åren har bara ett 20-tal pojkar fått Herbert som andranamn varje år, någon enstaka har fått det som tilltalsnamn.31 december 2005 fanns det totalt 8002 personer i Sverige med namnet,varav 1207 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 42 pojkar namnet, varav 2 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 16 mars


Kanske ganska fint men jag har aldrig hört det namnet  Hiba förut!

Gå in här och se vad ditt eller era barn skall heta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0