Ansiktsmasker gjorda av frukter

Fuktgivande ansiktsmask med persika
Mosa fruktköttet av en persiska och vispa med 1/4 dl vatten, 1 tesked honung, en äggula och tre matskedar tistelolja. Tillsätt stärkelse tills konsistensen är lagom. Låt masken sitta på i 20 minuter sjölj sedan av med ljummet vatten.


Ansiktsmask med avokado mot torr hy
Avokado är en fet frukt som är bra för torr hud. Den mossade avokadon behöver inte blandas med något utan kan läggas direkt som ansiktsmask på torr eller solskadad hud.


Ansiktsmask med banan mot torr hy
Mosa en banan och blanda med 4-6 matskedar smulade havregryn och 1 - 2 matskedar honung. Lite vatten kan tillsättas för en jämnare konsistens. Fukta huden med ljummet vatten och massera in ansiktsmasken.


Ansiktsmask med citron mot fräknar
Skär tunna gurkskivor och lägg i färskpressad citronjuice. Lyft upp skivorna, låt dem rinna av och lägg dem på huden. Citronjuicesen och gurkorna motverkar fräknar. Även aprikos, jordgubbar och svarta vinbär säges ha samma verkan.


Ansiktsmask med jordgubbar mot fet hy
Mosa sex jordgubbar med tre matskedar äppelvinäger. Låt blandningen stå ett tag för att den ska hinna suga upp vinägern.Efter cirka en timme kan du sila bort vinägern. Moset av jordgubbarna blandas sedan med lite stärkelse för att få en bättre konsistens.


Ansiktsmask med papaya mjukar upp hyn
Mosa fruktköttet från en omogen papaya så att du får sex matskedar. Enzymerna i papaya löser upp hård vävnad, döda hudceller och mjukar upp huden.


Ansiktsmask med ananas mot oren hy
Ananas löser upp smuts och döda hudceller och verkar antiinflammatoriskt. Mixa ananas och fördela över ansiktet.


Ansiktsmask mot förstorade porer
Blanda lika delar honung, äggvita och citron. Smörj in huden och låt det stelna.


Öppna porerna med ett ångbad
Före ansiktsbehandling är det bra att öppna porerna med ett ångbad. Koka upp vatten, häll i en skål och håll en frottéhandduk över huvudet. Badda ansiktet torrt. Du kan tillsätta rengörande örter som kamomill till vattnet för att förstärka effekten.
Undvik att smörja in ansiktsmasken runt ögonen och munnen. Låt den sitta upp till 20 minuter. Ta bort masken med en varm och fuktig bomullshandduk. Detta hjälper till att ta bort det mesta utan att avlägsna alla oljor. Lägg slutligen en mjukgörande kräm.


Kanske man kan göra istället för att köpa! Men kanske frukten hammnar i munnen i stället??

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0