Val

På söndag är det dax att rösta! Men jag är inte tyvärr intresserad av politik och vad dom olika partierna står för?

Jag växte upp med en mor som var extremt politiskt intresserad och många livliga diskussioner och hur dålig alla andra var som inte tyckte som henne!

Men just med eu valet så vet jag faktiskt inte hur jag skall rösta! Angelica får rösta för första gången men hon är inte insatt hon heller!

Men här är 6 skäl för att man skall rösta!

Du kan påverka. Genom att rösta.Se till att du får det Europa du vill ha! Röstar du inte, klaga inte efteråt.!!!!

Dina ledamöter är din röst i EU - se till att du blir hörd! Omröstningen i parlamentet formar EU-lagar som påverkar din vardag, oberoende om det handlar om den mat du äter, vad matkorgen kostar, hurdan luft du andas eller hur säkra barns leksaker är.

Som EU-medborgare är det din grundläggande rättighet att rösta i valet till Europaparlamentet, och din möjlighet att säga hur EU ska arbeta. Genom att rösta bestämmer du vem som ska representera vanliga människor som du, din familj och dina vänner, grannar och arbetskamrater i EU.

Tack vare EU kan vi resa, studera och arbeta utomlands. Europaparlamentet arbetar outtröttligt för en renare miljö, säkrare kemikalier, bättre tjänster och arbetsplatser.

I de flesta fall väger ledamöternas åsikt lika tungt som medlemsstaternas när beslut fattasDe flesta lagar som rör vår vardag utarbetar ledamöterna och ministrarna på EU-nivå sida vid sida. Många, kanske till och med de flesta, lagar i ditt land är EU-lagar som införlivats i ditt lands lagstiftning och som röstats fram av Europaparlamentets ledamöter - dina företrädare

Älskar du EU? Eller hatar? Vill du att EU ska bli mer borgerligt? Eller vänsterinriktat? Finns det frågor som du brinner för? Vill du ha förändring? Åtgärder, nu? Investeringar som måste göras? Välj en ledamot som tänker som du och det kan förverkligas. Det är det som är demokrati. Du kan göra skillnad.

Det tar bara några minuter att rösta. Kanske kan du kombinera det med en promenad i parken eller en fika. Det krävs ingen stor ansträngning att visa EU vad du villBlev ni något klokare?
Det blir väll att sätta sig in i det på Fredag och Lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0