Gör ditt eget hundgodis

Torkad blodpudding

Blodpudding är ett nyttigt och billigt hundgodis, när det är tillagat kladdar det inte längre. Skär blodpuddingen i små bitar och lägg dem i en form med bakplåtspapper. Torka sedan blodpuddingen i ugnen på låg värme (ca 100 grader). Du kan torka från ca 30 minuter till ett par timmar beroende på hur torrt du vill ha ditt godis. Förvaras i påsar, en helt genomtorkad blodpudding behöver inte förvaras i kylskåp.

Torkad lever

Koka lever tillsammans med vitlöksklyftor tills levern är genomkokt. Skär sedan levern i små tärningar som läggs i en ugnsform och torkas i ugnen i ca 5 timmar på 75 grader eller tills den är torr.  


Hundkex

Gör egna kex som hunden kommer att dregla efter. Blanda ihop persilja som är hackad med rivna morötter tillsammans med lite rågmjöl och kli. Tillsätt äggula och matolja, blanda tills det blir en deg. Ställ degen kallt en stund i kylen innan du kavlar ut degen, skär degen i små rutor. Lägg på smord form och Grädda i ugnen i 175 grader i ca en halvtimme eller tills det har blivit kex. Du kan frysa ner kexen utan problem.Lite kul kanske att göra sitt egna gotte till hundarna!,I julas så köpte jag på Arken ett paket med pulver som man skulle tillsätta vatten och sen bakade man ut dom,och stansade ut dom med en bakform som såg ut som ett hundben och den fick man med i paketet!Sen skulle dom vara i ugnen ett tag och sen svalna.

Och hundarna tyckte det var super duper gott!!!
Kommer inte ihåg vad den hette tyvärr!!!!

Men nu provad jag med blodpudding i tunna skivor och sen lät dom ligga en timme i ugnen på svag värme!

Nu skall jag prova om hundarna tycker om det? Men vill du ha lite mera tips så gå in på
Dog4fun.
eller gå in här

FREJA OCH ATHENA KOM NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0