Oxen

Oxen - Taurus (20 april - 20 maj) Jord

Oxen kommer som stjärnbild nummer två i Zodiaken och är det mest utpräglade jordtecknet. Oxen beskriver viljan att stabilisera energi, att vidmakthålla. Du kan se Oxens energi som trög, koncentrerande och fasthållande. Här finns en förmåga att få saker och ting gjorda.

Positiva egenskaper:
Praktisk, pålitlig, tålmodig, skicklig i affärer, uthållig, förkärlek till god mat, rejäl, bestämd, viljestark, tillgiven, varmhjärtad, värd förtroende.

Negativa egenskaper:
Maktälskande, lättjefull, njutningslysten, kanske en tråkmåns, orubblig i åsikter, saknar rörlighet och ursprunglighet, glupsk, halsstarrig lättstött, rutinfixerad.

Karaktär:
Oxen är så gott som Vädurens raka motsats, den som manar till lugn och trivs bäst i vardagen, fjärran från jäkt och stress. Oxen är materialismens tecken. Den kan gott sägas vara det mest typiska jordtecknet. Att äga är att lägga stor vikt vid och vårda sina prylar, pengar och allt sådant. Även det som hör naturen till - sådd, skörd och trädgårdsarbete - sägs ligga Oxen nära. Oxen är lugnets och långsamhetens tecken. Han är konservativ, svårväckt och oföränderlig. Tolerans och pålitlighet. Allt som hör Oxen till dröjer länge, och stannar länge kvar. Varaktighet. Oxens reaktion dröjer men blir desto kraftigare när den äntligen kommer.

Oxen är jordbunden och sensuell. Oxar har en stark hemkänsla och de är bland de mest stabila och rejäla älskarna av alla. Med sin känsliga, jordnära personlighet är Oxarna ofta artistiska och kreativa. Den älskande Oxen är lojal, han är inte den otrogna typen, och han kräver samma inställning av sin partner. Han tar relationer på stort allvar och hans krav på trohet är totala. Hemmet ligger honom varmt om hjärtat. Oxar vet att det är viktigt med en trygg omgivning, inte minst för kärlekslivet, och detta gör dem mycket beskyddande i kärleksrelationer. I romantiken, som i alla andra livets områden, ogillar de förändringar och är nöjda med att lättjefullt beta på ängen där hemma, särskilt om gräset är riktigt grönt. Du kan vara svartsjuk ibland och såra utan att du förstår varför, men ditt hjärta är stort och du blir lätt förlåten.

Oxen ömmar mycket för barn och djur. Han har en säker känsla för färg och form, och är medveten om vad saker och ting är värda.

Färg: Blekblå • Växt: Ros - Prästkrage


Kommentarer
Postat av: Synne

Jag är fisk.

2008-10-23 @ 08:21:25
URL: http://nabolandet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0