Vackert

Om tårarna vore vattendroppar

om tårarna vore vattendroppar
skulle jag ha ett eget hav

om alla orden vore sand
skulle det finnas en strand

om blickarna vore vågor
skulle vattnet aldrig bli rofyllt

om minnena vore stenar
skulle ingen kunna gå på dem

om mörkret vore vindar
skulle det ständigt storma



Dagen idag är en märklig Dag

Den är Din
Gårdagen föll ur dina händer
Den kan inte få mera innehåll än du givit den
Morgondagen vet du inget om
Men Dagen idag den har du
Idag kan du glädja någon
Idag kan du hjälpa en annan
Dagen idag är en märklig Dag
DEN ÄR DIN

Film

Vet att det är jätte länge sedan jag bloggade! Men har verkligen inte haft lust pga en massa saker som händer i vårat liv just nu!
Har man tråkigt i sitt liv så är ni välkommna hit för här händer det en massa saker nästan varje dag,så tråkigt det kan man inte gnälla om!
Idag har jag och Angelica haft en soft dag efter äventyr i skogen som vi inte kan berätta om men vi satte på en film och tittade på den i nästan två timmar,och bra var den!!!



Filmen heter Män som hatar kvinnor och den var en jätte bra film så den rekommenderar jag verkligen.

Lördag

Då är Lördagen avklarad,det som hände var att vi hämtade Angelica och Daniel som var såååå bruna i från Mallorca! Dom hade haft det jätte skönt! Suck avundsjuk eller???? Ja!!!

Sen åkte vi ner till centrum där dom hade Håbodagen en stor fest med massa artister,stånd,uppträdande mm så vi gick och tittade ett tag,tyvärr så har Angelica antagligen råkat ut för urinvägsinfektion så vi kunde inte gå så länge! Men Sussi och Tommy och Steffie skulle komma till oss på middag så vi han ialla fall inte vara där så länge!

Ogräs

Tillbringade ett par timmar med att rensa ogräs i rabatterna! Usch vad det är träligt och ur tråkigt,men tyvärr så måste man annars tar ogräset över!

Den korrekta definitionen på ogräs är egentligen "en växt som växer i våra odlingar utan att vi har planterat den eller vill ha den där". Det innebär att alla växter kan betraktas som ogräs om de växer på en plats där vi inte vill ha dem. Men de växter vi normalt kallar ogräs är växter som vi regel aldrig odlar frivilligt (undantag finns givetvis) utan blir påtvingade av naturen som inte vill se någon naken, öppen jord.

Vissa typer av ogräs är förhållandevis enkla att bekämpa medan andra är i det närmaste omöjliga att bli av med utan att ta till extraordinära metoder. Men huvudregeln är att ju tidigare på säsongen man börjar desto enklare är det. Väntar man för länge kommer rotogräset att ha bildat så kraftiga rötter att man aldrig får bort alla rotbitar och fröogräset kommer att ha fröat av sig, vilket ger uppkomst till nya problem i framtiden.

Men det finns lite olika metoder att ta till!

Handrensning och maskinell bekämpning.
Handrensning vet väl alla vad det innebär, svettigt och tålamodskrävande. För hand eller med hacka och skyffeljärn. Vid maskinell bekämpning använder man ett motordrivet redskap en jordfräs eller liknande för att underlätta arbetet.

Termisk bekämpning
Går ut på att bekämpa ogräset med värme och få det till att koka i växtcellerna. En rätt så vanlig missuppfattning är att det går ut på att man eldar upp ogräset.

Kemisk bekämpning
En metod där man med hjälp av olika kemikalier på det ena eller andra sättet tar död på ogräset. Effektivt, men ur miljösynpunkt inget att rekommendera. Kort sagt ingenting jag skulle vilja ha på mina rädisor.

Täckodling
Innebär att man täcker sina odlingar med till exempel gräsklipp, halm, bark eller flis. Mycket effektivt även om det inte alltid ser så prydligt ut.

Marktäckande växter
Växter som täcker jorden och hindrar ogräset från att gro. Till exempel; hasselört, nunneört, mossflox, mattveronica m.fl.


Amanda

Här hittade jag på nätet! Känner du igen dig eller?

fjortisguide. ( utseendemässigt )

smink;

- massa foundation gärna så man ser en linje från den andra huden.
- ännu mera mascara, det ska klumpa sog rejält.
- vit ögonskugga på insidan av ögonvrån.
- idominsalva på läpparna :)
- idominsalva som streck på kinderna ( utmärkt till rouge )

håret;

- tuperat som in i.
- vitt band som hårband.
- ska se slitet ut

kläder;

- kortkort är ett måste.
- gärna grovt urringade linnen.
- minst 2 push-up behåar.
- om inget kortkort ska det vara extremt tajta jeans.
- massa gummiband runt benen på alla byxor är ett stort måste .
- gärna reflexväst.

på bilder;

- visa brösten är ett plus.
- puta med läpparna.
- sätt gärna ett hjärta framför näsan :)


Länge sedan

Nu igen så har jag haft en bloggpause! Det har som vanligt hänt en massa skit saker så orken tryter och sen känne jag att det finns inte mycket possitivt att skriva om!

Men på Lördag så kommer Angelica och Daniel hem i från Mallorca och det tycker jag skall bli kul att se dom! Dom har faktiskt bara varit borta i en vecka men jag saknar Angelica!

Alida är så otroligt förkyld! Tänk om det är svininfluensan?Ja hur skall man veta ?det finns fall i Bålsta? Jag hoppas verkligen inte att det är det och jag tror faktiskt att det bara är en vanlig virus förkylning!

Alida och jag plockade svamp idag och hittade svarttrumpet i massor! Sen var jag bjuden på ljusparty och det blev en fika och ett par timmar försvann!
När vi kom hem så ville jag och Alida pyssla och jag gjorde budskapstavlor i ramar,kan fota sen! Men det var roligt jag älskar att pyssla men saknar faktiskt fantasin!

Godmorgon

Jaha nu är det slut på ledigheten! Amanda var faktiskt duktig i morse och kom upp för att åka på sin pratik som hon skall ha i tre veckor,hon kom till ett stall här i Bålsta och hoppas att det blir bra?får ju höra sen när hon kommer hem!

Skall väcka Alida för hon börjar skolan i morgon,hoppas att det går bra för henne i den nya skolan?men tur var att det är ett par killar som hon känner dom kom i hennes klass!

Avundsjuka är vi inte på Angelica och Daniel som är på Mallorca och solar,dansar,och äter gott och jag glömde det bästa som finns! BADAR!!!

Skall faktiskt sätta mig med tradera och skicka det som är sålt,det tråkigaste är att det tar sådan tid att skriva till folk och sen vänta på att få betalat och ibland även tjata att dom skall betala!

Måste även ringa polisen och ge namnen på killarna som försökte göra inbrott här,så nu måste jag sätta fart! Idag blev det ett st måsten?


Slut

Söndag redan nu är denna helg slut! Är så glad att min älskade liten är hemma,efter 14dagar borta i Kallhäll.Kan förstå att hon inte vill vara i Bålsta men tyvärr så är det här vi bor och då får vi göra det bästa av det!

Ihelgen så var vi på bio och såg Public Enemies med Johnny Depp. Filmen utspelar sig under den legendariska förbudstiden i USA och handlar om den karismatiske John Dillinger, vars uppseendeväckande rånarraider gör honom till FBIs mest efterspanade brottsling.

Tommy och Thomas var det som ville se den och snälla som vi alltid är så gick jag och Sussie med,men vi tyckte faktiskt att den var bra även fast det är en film som jag aldrig skulle valt! Ja det skulle vara för att titta på Johnny Depp?

Söndagen har bara varit en städ dag för ute kunde man knappt vara för det var storm!

Imorgon börjar Amanda på sin pratik och Alida på Tisdag så nu är sov stunden på morgonen slut!


Ingen rubrik

Skriver mer i morgon om våran helg och bio kväll med Min goaste vän Sussie och hennes man Tommy och min fantastiska man Thomas!

Där fick jag till det va?

Jag är så arg så det går ut på bloggen fast jag inte vill att det skulle göra det!!! Tyvärr!

Arg

Jag är så jäkla arg för vad som hänt Alida och det är pga av två tjejer Madde,Joanna som har gått omkring här i Bålsta och sagt att Alida har pratat skit om en tjej som heter Ylva i veckan!  Det roliga är att Alida har inte varit här i Bålsta och inte pratat med några tjejer i bålsta! Nu säger Madde och Joanna att Ylva ljuger men det tror jag inte att hon gör för jag vet att Madde och Joanna har spridit detta ryckte om Alida !!!!

Jäkla skit ungar och ser jag dom här så vet jag inte vad jag gör!!!!
JA JAG LÄMNAR UT NAMNEN OCH DET SKALL VÄLL DU SKITA I ELLER HUR!!!!

Fy fasiken

Jävla Bålsta hatar verkligen detta skitställe! Alida blev påhoppade av en tjej i från Bålsta och hon tog stryptag på henne!!
Men hur fasiken funkar världen??????


Willys

Nu har vi varitpå Willys igen och fyllt på lite i vårat kylskåp!,Det blev inte mycket mat utan mest bas varor för det var det som var slut!

Men jag tycker det är så tråkigt,men jag fick väl mitt roliga i dag när vi gick till våran stora blomster affär,Amanda och doggsen gick med mig men inte fanns det några fina blommor!
Men jag fick med mig hem en träskylt där det står KÄRLEK! men tyvärr vet jag inte var jag skall sätta upp den?

Jag tar bild sedan!


Dansa

Vilket härligt bröllop! Varför skall man alltidgöra som alla andra?



Dator

I går så åskade det och vet ni?Hela vårat bredband och telefon slog ut och vi var utan hela kvällen,Taskigt för Angelica kom hem i går ifrån Daniel och skulle sitta på nätet för att kolla på sista minuten resor! Men det gick inte tyvärr men hon får sätta sig i kväll för hon jobbar till 15.00.

Idag blir det inte så mycket gjort här,för jag var så duktig att jag städade hela undervåningen och tyvärr så får jag sota för det idag!

Prinsessan Madeleine bilder och skvaller | Allt om Prinsessan Madeleine!

Grattis till Princessan Madeleine som har förlovat sig!

Åska

Det öser ner och åskar som bara den! Tur att jag inte vattnade gräset i går för jag tänkte först att jag skulle låta vatten spridaren stå på men sen glömde jag det,men nu får gräset vatten så att det räker!

Städning står det på schemat i dag också men nu skall jag ta våran nedervåning,det är så sällan jag går ner dit och städar men det är skönt när det blir gjort!

Må så gott med Åskan och regnet!


Inget

Det blev inget mera bloggande för min del i dag! Städat,vilat,tvättat,hängt tvätt,vilat,plockat svamp,och ännu mera tvätt. Men jag var med om en rolig sak i skogen idag med tantor som nästan sloggs om dom få svamparna som fanns! Tänkte att jag berättar i morgon och kriget i skogen mellan kärringar!

Sov nu alla bloggisar och Alex,Angelica,Amanda och inte minst Alida som jag saknar som bara den! Kom hem nu våran liten!


Hallo

Varit vaken ett par timmar nu! Pratade en lång stund med Angelica som är i Borås,saknar henne och vill att hon skall komma hem nu! Men hon kommer hem i morgon så jag får väl lugna mig tills i morgon!

Idag blir det så otroligt roligt! Varför??

Jo jag skall städa hela dagen!Kul va? Nä inte precis men tur att vädret inte är så soligt för då vill man inte sitta inne utan vara ute så mycket som möjligt!

Nej nu får jag sätta fart! Hörs sedan!

Alida badar oss Perrelli

Alida har varit borta hela veckan oss Michelle,saknar henne men hon kommer hem idag med familjen:Aldo.Camilla och Michelle vet inte ifall Marko kommer med men dom kommer för att grilla här!!

Ringde Alida i morse och skulle höra hur det var då var dom hemma hoss Charlotte Perrelli och badade! Men Alida vad gör ni där hon är inte hemma ju? Men mamma Nicola är ju hemma med barnen!!! Så vi blev bjudna på fika och poolbad!

Jag läser hennes blogg i bland och såg att hon var i Göteborg men visste inte att Nicola var hemma med grabbsen!

Men sen kommer dom hit och vi skall starta grillen! Mums

Helgen

Tänk vad helgerna går fort!!! I Fredags så var jag ,Alex och pappa Thomas ute och åt på en restaurang som ligger i vårat centrum! Kul att Alex ville följa med för det hör verkligen till ovanligheterna!

Sen på Lördagen hade vi en massa saker som behövdes göras,så vi klev upp och gick ut i soliga vädret och började klippa allt gräs,Thomas tog våran Doris det är våran lilla gräsklippar traktor och jag tog den andra klipparen för att komma åt runt träden,sen åkte han och jag iväg till skogen för att gå med hundarna och kanske hitta någon svamp? Men ikke sa nicke att vi hittade något?

Sedan klippte jag Freja och det tog ca 1.5timme puh vad det var tråkigt! Sen kom vi på att viskulle gå på bio bara han och jag, Amanda Romantiskt eller!! så vi åkte till Kista och tittade på Sommaren med Göran och den var så otroligt bra tycker jag!! Rekommenderas varmt!!!

Så vi hade faktiskt en jätte mysig Lördag bara Thomas och jag!



Ensam

Jaha då sitter man i soffan själv igen! Thomas har somnat,Alex är nere oss sig.Angelica är oss Daniel,Alida oss Michelle och Amanda är oss Jocke!

Det är väl så här det kommer bli att vi är bara Thomas och jag +hundarna som sitter hemma tillslut! Jag tycker faktiskt inte riktigt om det,jag menar om alla försvinner i från vårat hus så skall vi två bo på 280kvm själva? Nä det kommer inte på frågan vad sjutton skulle vi göra varje kväll? Och hur mycket har vi efter 25år att prata om?
Jag menar inte att jag inte trivs med Thomas men jag vill nog att mina barn skall bo hemma tills dom ialla fall är 40år!!!

Då finns det inte så mycket annat en att krypa ner isängen jag med!

Godnatt!

Många extra kramar vill jag ge till mina vänner Inge-Marissa och till Synne!


Svart trumpetsvamp

Hittade faktiskt  en massa svampar men inte kantareller utan svart trumpetsvamp! Tyvärr så måste jag läsa om hur jag skall göra med dom för det är första gången som jag tar hem dom svarta som jag har hittat!


Skit snack!

Fenomenet tjejer vs tjejer vs falskhet går hand i hand. Varför är kvinnor så jäkla falska mot varandra? När kompisen är i närheten då är hon så gullig och söt och vacker och social och smart och blabla men så fort hon är inte i närheten då är en hon en skit,dålig vän,ful, etc.

Men kvinnor som motarbetar andra kvinnor gör mig helt galen. Att dra ned andra för att man själv har ett dåligt självförtroende tycker jag är så svagt. Jag blir också väldigt arg när folk säger " det är typiskt KVINNOR att inte unna varandra, att mobba varandra, att prata skit om varandra"  Det är typiskt MISSUNNSAMMA människor. Men jag blir så arg på de tjejer som beter sig såhär mot andra tjejer just för att de andra tjejerna är tjejer. Hänger ni med?

När jag möter dessa kvinnor med svag självkänsla som måste mästra andra tjejer, prata illa om dem, trycka ned dem just därför att de är kvinnor så blir jag mer än lovligt arg.
De tror att det bara finns en plats i solen för flickor, att det som räknas är den som är den snyggaste tjejen, att det alltid ALLTID är en tävlan mellan kvinnorna i samma grupp. Jag fattar inte det. Och jag varit med om det.  Så jag känner mig inte så lycklig

Visst sprider sig ett och annat leende när vissa kommer på tal och jag ser att det finns dom som gottar sig när det börjar prata om den som inte är där! Är det mest kvinnligt eller?

helvetet.jpg



Min

Alexander Norman

Tänk att det är 22år sedan som du kom till!
Men du är världens finaste kille!!



Det är inte klokt att jag får gå in och sno bilderna i från Alex facebook!
Så dåligt att han inte finns på bilder mera!

Men här  var han helt underbar! Endast 3veckor gammal!



Jag älskar dig såååååååååå mycket!

Kantareller

Skall iväg nu in i skogen för att försöka hitta dessa härliga gula svampar! Men för mig verkar det störrt omöjligt att hitta dom,kom hem med ca 6st igår!
Och det roligaste av allt är att man hör folk som har hittat liter vis med kantareller!

Men nu tar jag hundarna och går en promis och letar!

Fullmåne

I natt är månen full. Månens faser, och i synnerhet den romantiska och ödesmättade fullmånen, har i alla tider fascinerat människan. Också forskarna har varit nyfikna på månens eventuella effekt.

Vissa studier har ändå visat att det föds fler barn vid fullmåne och att människor i högre utsträckning söker sig till sjukhus och vårdcentraler. Gikt, astmaanfall, psykiska problem, skador orsakade av bett från djur och blödningar i magen har rapporterats vara vanligare
Påverkar vattnet
Fullmåne är den månfas då månen står mittemot solen och vänder hela sin belysta hälft mot jorden.
Månens omloppstid runt jorden är fyra veckor.
Fullmånen har traditionellt ansetts ha ett magiskt inflytande på människor och kunnat orsaka galenskap.
Månens och solens dragningskraft gör, tillsammans med jordens och månens rotation, att oceanernas vatten stiger och sjunker.
Det kallas tidvatten.
Vid fullmåne och nymåne, när månen och solen står i rät linje, blir tidvattnet kraftigt.
Sömnproblem säger många som jag känner att dom brukar ha vid fullmåne eller jag menar svårt att somna!
Men jag tror att om man psykologiskt ställer in sig på att få sömnproblem vid fullmåne blir det sannolikt så!

Vad händer med er när det är fullmåne?Blir ni kanske tokiga eller får svårt att sova?
Jag brukar nog skylla på månen ifall jag har sovit dåligt,men jag vet inte ifall det har någon påverkan?




Oj

Kevin och Alida skulle prompt åka denna kula när vi var vid den nya marinan i Egypten,Oj och fort upp gick den jag tror att den åkte upp 55meter.
pimp your myspace at Gickr.com




Efteråt står familjen och tittar på videro som dom filmade när dom åkte upp!


Dom modiga!

Kamelen Wille

Vi har varit på samma hotell fyra år i rad och första året så ville Alida så gärna rida kamel,det tillhör väll lite när man är i Egypten.
På vårat hotell så finns det en kamel och en kille som går runt hela dagen fram och tillbaka och vill att dumma turister skall få rida i 10minuter! Och vi som har en tokig tjej som verkligen älskar allt som man kan rida på! Kunde man ju inte låta bli att låta henne hoppa upp! Första gången hon red var hon endast 10 år och nu är hon 14 år och tycker att det är lika kul varje gång!

Killen som äger kamelen blev för fyra år sedan jätte förtjust i Angelica och varje år kommit i håg henne och så var det även i år,men nu tyckte han att  Alida hade ridit så många gånger så han hoppade upp samtidigt som henne och började galoppa iväg med henne! Och fort gick det kan jag lova!!!

Här är Alidas kärlek kamelen Wille eller kanske dromeduren?









Och här hoppar han upp och börjar galoppera iväg!










Och här försvann hon! Oj vad rädd jag blev!

Vill du rida drumeduren? Ja rida lite drumedur i dag? HA HA

Vacker

Alida är en liten nypon ros!






Natti då


Bilder


Piren vid korallevet.

 
Familjen solar
Denna bild kan du få större om du klickar på den.




Alida,Angelica och Steffie solar på
madrasserena för det var för varmt
att ligga på solstolarna i solen.

Men tänk att jag har så otroligt svårt att komma upp på
madrassen?Men folk får lite att skratta åt ialla fall.

Men herregöte vad segt att få upp bilderna på bloggen!
Så jag får fortsätta imorgon!

Convers




Dessa är mina nu!

Lovley


Fortsättning

Kommer med fortsättningen på Egypten med bilder imorgon! Skall faktiskt lägga mig i min säng nu ,Skönt!
Men stackars Angelica har fått dessa jäkla kramer som man kan få när man har varit i Egypten tyvärr,jag fick sådana för två år sedan men gick till ett apotek som det finns hundra utav och fick gå in bakom ett skynke och en spruta i skinkan och två timmar senare var jag hur pigg som helst! Men tyvärr så är vi inte där så vi får se hur det går med smärtorna eller lilla bakterien som kanske måste komma ut på något sett?


Den lilla elakingen som gör att man får så otroligt ont i magen!

Hemma

Hallo bloggen nu är vi hemma efter en jätte skön vecka i Egypten! Varmt har det varit så jag har tillbringat mina dagar under parasollet vid piren där korallrevet finns!

I solen så har det varit som en blåslampa! om fötterna råkade titta ut utanför parasollet så brännde man sig!
Imorse kl 8.00 hade vi 41grader i skuggan! Skönt!!

Men tyvärr så är det som vanligt att det händer en massa saker som inte får hända när man är iväg! Som tex hade vi den första natten vi var borta försök till inbrott här hemma!! Tur att Alex var hemma och att hundarna hörde dom! Sen blev Alex slagen i bakhuvudet av dom som gjorde det!!!
Men vi tror att vi vet vilka som var här för när Alex kom ut på altanen så stod det två killar här utanför och några som försökte med vårat garage och dom blev så snopna att dom frågade efter Alida!!! Alla här visste att Alida var bortrest och desutom finns det bara två tailändare här och en utom dom som var här var thailändare så det är inte så svårt att räkna ut vilka!!

Så det var våran början på resan!


RSS 2.0