Egypten

Ja just det jag har inte talat om att vi reser till Egypten för fjärde året i rad och på samma hotell! Kan inte säga att jag tycker att Egypten är ett vackert land precis men det är garanterat varmt ca 45 i skuggan och så varmt i vattnet och extremt klart vatten och snorkla där på revet är helt underbart!!!


Och vet ni?Det bästa är att vi åker om 3.5 timme!!! Tyvärr är jag sjukt flygrädd och blir så rädd så ibland har det hänt att svetten rinner och tårarna rinner!! Och det är inte roligt!!!
Och tyvärr så åker man med ett skruttet plan ifrån sas (gammalt) Och det finns inte ens så dom kan visa filmer!!!
Nä där kan man sitta och titta på stolen framför i 5.5 timme!!!

Men det kommer bli så skönt att komma ifrån vårat huset som gud glömde! Även om det bara är en vecka!

Och lite tur har vi att både Alex och Amanda är hemma för att passa dom små doggsen,som jag lider av att behöva lämna!!

Hoppas att ni får en kanon Söndag!!


Kramar

Pust

Förlåt att jag är så sjukt dålig att blogga! men har faktiskt inte haft varken ork eller lust! Tycker att tillslut så måste det bli jäkligt tjatigt att läsa om min ur trista vardag och mitt tjatande om värk?

Tycker ialla fall själv att det blir urtråkigt!!!!

Men det har inte hänt speciellt mycket dessa dagar,men jag såg att sist jag bloggade så var jag yr i bollen! Men det var borta nästa dag,pust blir så rädd att få borelia igen och jag som går i skogen flera gånger dagligen!!!!

Visst är dom hemska dom små krypen?



En sådan hittade jag på vårat hall golv för någon dag sen!!!! Tror att det är lilla Freja som tappat den för det är hon som har mest hår utav hundarna!
Men ush

Yrsel

Jag har fått yrsel! Det känns som jag är full och blir faktiskt lite illamående? Blir lite orolig ifall det är borelia?Jag har haft det för några år sedan och då visste jag inte om att jag hade haft en fästing på mig,och då hade jag samma symtom som nu yrsel,känner mig som berusad,extrem trötthet!

Ash man skall väll inte tro det värsta! Jag har hört att ifall man inte dricker mycket när det är varmt så kan man börja yrsla?





Magmuskler

Skulle verkligen behöva göra flera tusen sittups varje dag tror jag!!! Men vad jag tycker att det är tråkigt,sen så tar jag i med nacken så varje gång jag gjort sittupsen så slutar det med en stel och värkande nacke!!!!

MUSKELFOKUS: De inre och yttre magmusklerna samt den sneda magmuskeln.

SÅ GÖR DU: Lägg dig på sidan på en matta eller ett mjukt underlag. Vila underarmen utmed sidan och placera andra handen bakom nacken. Lyft nu överkroppen sakta, så långt upp du kan. Stanna uppe en stund innan du långsamt går tillbaka till startläget. Repetera 12 gånger och byt sedan sida. Upprepa övningen i tre set.

TIPS! Håll dina rörelser små, det hjälper till att isolera övningen så du verkligen tränar magmusklerna utan att andra muskelgrupper börjar hjälpa till.

Höga situps

2. Spänn magen för att hålla dig uppe


MUSKELFOKUS: Den nedre magmuskulaturen, sidorna av magen och sätet.

SÅ GÖR DU: Ligg på rygg med armarna bakom nacken eller korsade över bröstet. Spänn magen och lyft upp överkroppen. Stanna när du är i sittande läge.

Lyft nu ena benet mot magen och gå sedan tillbaka till utgångsläget. Gör samma sak med det andra benet. Repetera 12 gånger i tre set.


Hittade dessa tips på Aftonbladet!

Jaha det är väll bara att sätta fart! eller så får jag väll stanna i vassen i år också?



Husbåt

När vi åkte igenom Stäkeskanalen så såg jag en nybyggd husbåt! Så mysig med balkong och en massa blommor framför båten!




Den var så otroligt mysig och den var inte speciellt liten heller!
Tänk vad skönt på sommaren?

Bilder

Lite bilder ifrån våran dag på båten och i Sigtuna!



 



Stäkes kanalen!
 
Dessa snygga hus som står precis vid Mälaren!


Familjen Berntsson


Alida och Thomas



Alida,Michelle och Steffie med Tant Brun



Det här är mina Bästa vänner
Tommy och Sussie

Nu blir det inte så många fler bilder,för det tar år för att ladda upp bilderna!

Men vi hade det jättemysigt! Synd Tittis att du inte var med!







Sigtuna

Har precis kommit i från båten,har varit i väg i några timmar och åkte till Sigtuna med familjen Nilsson/Berntsson,
Det är en så otroligt gullig stad så vi bestämde att vi skulle lämna båtarna och gå iväg för att titta in butikerna som finns där! Sen  åt vi nere vid hamnen och avslutade med en glass! Mums

Vi hade tur med vädret även om solen skymdes av lite moln eller som det heter soldis!

Hus

Bjuder på en sommar bild på vårat hus! Men titta hur grönt det är?Grönt är skönt!



Och titta på mitt äppelträd,det är så många äpplen så trädet som är litet orkar inte hålla grenarna uppe!



Hoppas att dom inte blir uppätna av fåglarna som våra bigaråer blev!

My Angel


Godmorgon?

Efter en skit natt sitter jag och väntar på att mina tjejor skall vakna och vi skall infinna oss i garaget för röjning igen!

Sen kom jag ihåg att jag för ett tag sedan beställde boken Tildas hus en helt underbar bok med mönster på Tex Tilda dockorna!

Oj vad sugen jag blir att sy en docka men tyvärr är jag sjukt dålig att sy!!!!

Men det finns rosor som man ganska enkelt kan sy så det är väll dom jag får börja med!



Den är på Norska!

Godnatt



Hoppas att ni får sova och får drömma något mysigt!

Tror att jag spyr

MÅSTE BEVAKAS Anders Eklund får inte träffa kvinnan ensam -

Mördaren och våldtäktsmannen Anders Eklund, 43, har skaffat flickvän.

Flera gånger har kvinnan, en tvåbarnsmamma i 35-årsåldern, besökt honom i fängelset.

Redan i september förra året, när Anders Eklund fortfarande satt på häktet, hade han kontakt med kvinnan.

Han sökte då tillstånd för att "telefonera sin flickvän" men fick avslag.

I januari i år beviljades kvinnan tillstånd att hälsa på Anders Eklund i fängelset.

Men hur sjukt är det?Jag menar att denna kvinna kan bli kär i denna man som jag aldrig skulle ta på ens med dubbla handskar!!!

Hon berättar att det var hon som tog första kontakten med Anders Eklund, som då hade erkänt att han mördat Engla och Pernilla, för ett knappt år sedan.

- Jag läste om honom och tyckte synd om honom, han var så utsatt och verkade så ensam. Så jag skrev ett brev och han skrev tillbaka. Nu brevväxlar vi.

Hon säger att hon inte skulle beskriva dem som ett par.

- Vi är mer som vänner.

Har ni en kärleksrelation?

- Nej, det kan man väl inte säga, säger kvinnan som jobbar som sjuksköterska och själv har en dotter i Englas ålder.

USH USH


Smultron

Oj vad mycket smultron vi hittade ute,förra året hittade jag ett ställe i skogen där det fanns enormt mycket smultron,och nu när jag gick dit igen så hade smultronen spridit sig så det var ett jätte stort område med en massa goasmultron!



Mums vad gott!

Varför dricker ungdomar?

Gemenskapen

De flesta vuxna tycker faktiskt att det var rätt besvärligt att vara tonåring, bland annat för att man kände sig rotlös och lite ensam ibland. Då kan alkohol kanske fylla en funktion eftersom den hjälper människor att känna samhörighet med andra. Tonåringar är nästan alltid fl era när de dricker och de flesta tycker att det blir lättare att umgås och att de kommer närmare sina kompisar.

Identiteten

Alla vet att tonåringar söker sin identitet och håller på att bli vuxna människor. Men om man tänker efter är det inte så många vuxensaker som tonåringar kan göra. De kan vanligen inte bo i en egen lägenhet, ha månadslön eller köra bil, exempelvis. Alkohol är en av få vuxna saker som tonåringar kan få tag på. De känner sig helt enkelt vuxna och erfarna när de dricker, vilket många gånger kan vara viktigare än att bli full och ha roligt.

Äventyret

Tonåringar kan känna en viss tomhet och tycka att livet mest består av krav, rutiner och scheman. Du kanske har varit skoltrött själv, i så fall vet du hur det känns. I sådana lägen längtar man ofta efter att något sensationellt ska hända, en häftig upplevelse av något slag. Alkohol kan bli ett sätt att nå dit. För vissa blir det också en »time out«, ett avbrott från alla krav, ett sätt att bara vara.

Samhället i övrigt

För ungdomar kan det lätt uppstå en viss osäkerhet kring alkohol och droger. Å ena sidan säger föräldrar att man inte får dricka. Å andra sidan får man följa med dem till Systembolaget och handla inför helgen. Å ena sidan har man hört i skolan att knark är livsfarligt, å andra sidan kan man läsa i tidningar att Brad Pitt röker marijuana varje dag.

Normerna

Det finns en massa oskrivna regler för hur man ska vara. Alla vet exempelvis att man får dricka alkohol på restauranger men inte i mataffärer. Att det ser bättre ut att ha en vinfl aska på matbordet än en vinfl aska på nattduksbordet. Att man ska dricka sprit ur glas och inte ur fl askan. Runt tonåringar finns också sådana här normer. Man kanske är konstig om man inte dricker på Valborg eller har med sig egen alkohol på fester. Det kan vara väldigt svårt att stå emot allmänna förväntningar att vara si eller så, oavsett om man är barn eller vuxen.


Men vad kan man som vuxen göra?

Nattvandra och prata med andra föräldrar.

På många ställen i Sverige finns det organiserad nattvandring. Det är förstås väldigt bra att det finns vuxna ute. Risken är annars att tonåringar som dricker för mycket kan hålla på med det helt anonymt utan att någon vet vilka de är. Det finns också ungdomar som inte har så särskilt många vuxna att prata med eller som kan tycka att det är lättare att prata med någon som de inte känner.


Överhuvudtaget är det ofta ett stort stöd att prata med andra vuxna - som har en relation med ditt barn eller befinner sig i samma situation. Om föräldrarna i en skola eller ett bostadsområde kommer överens om gemensamma regler för alkohol - så gör det att tonåringarna dricker mindre

Det signalerar till barnen att de vuxna bryr sig om normer, och då blir det ett större steg att bryta mot dem. Ett bra tillfälle kan vara skolans föräldramöte. Kanske är det möjligt att komma fram till rimliga hemkomsttider, hur barnen ska hämtas, hur man gör om man är bortrest och mycket annat.

Ja inte är det lätt att vara tonårs förälder!!!!

Jag tycker faktiskt att det är sjukt att 16åriga tjejor festar och super.röker flera dagar i veckan! Skulle som Mamma bli så lessen ifall mina barn skrev så i sina bloggar!
Sen att ni har sånt prat som jag fick en kommentar till tror jag inte alls på utan vissa ungdommar som är så osäkra gör det för att kunna hävda sig på något sätt!

Utdrag i denna bloggen!

Hann inte blogga innan vi drog ut, och nu ska vi till norrtälje % lämna hudjäveln på ett hundpansinat eller vad fan det heter. Och är INTE  på humör, vill inte följa med. Har rivit sönder mitt pass och min mamma har mishandlat mig, kul va ? Inte dirket, hatar den fetakossan..

så det är en jävla tur att jag är skriven hos pappa, för dit flyttar jag när ni kommer hem. den snåla saken borde spendera lite pengar på mig först, om jag jag ens komma därifårn eftersom jag rivit sönder mitt pass.. hahahhahaha

Jag har glömt bort att berätta, att min dumma familj tvingar med mig till Estlland.. Blir borta ett bra j*vla tag. Jag missar Fredag,Lördga söndag. Tre st festdagar? Min familj är verklig fatasilös som inte har bättre smak för semesterval.. Kommer hem på måndag.. Tro inte att min mamma är någon j*vla h**** som ska åka till estland och sälja sig, fast man börjar ju undra?

Aja whatever, jag tar igen det när jag kommer hem. För då ska jag supa 5 dagar i rad, no offense .


Sorligaste är att det är en otroligt vacker 16åring som inte skulle behöva va på det sättet för att få vänner!
Ja ni det är min åsikt!!!!!

SoooL

Idag har vi faktiskt fått tag i solen och drog ner den till oss så vi har fått en jätte skön värme!




Men nu måste vi fortsätta i garaget!

Hoppas att ni får en fin solig dag!

Tomteklubba



Tomteklubbor! Finns det något godare?
Kommer i håg dessa när jag var liten,men då var dom nog mycket billigare än nu när dom kostar 5kr st!

Mina ägor

Den här boken har jag hört att den skall vara så otroligt bra? Så jag bokade den på våran bokhandel och igår hämtade jag den,skall verkligen bli skönt att kunna koppla av med en bra bok!
Tyvärr så har jag dom sista åren inte haft med mig huvudet så jag har inte kunnat få in det jag läst! Tyvärr får jag väl säga men det får ta den tid att läsa som det tar!



DE OSKULDSFULLA är en otrolig historia om tre systrar som växer upp i en religiös sekt, och om deras respektive flykt ifrån detta liv.

OJ


Äntligen

Det händer så sjukt mycket i våran familj just nu! Det är så otroligt mycket sorgliga saker som sker och det är tyvärr saker jag inte kan gå in på!

Sen har jag varit jättefrånvarande på blogg.se och har en massa bloggar att läsa ikapp! Och det kommer nog att ta ett tag,men jag lovar att titta in och lämna ett avtryck till mina favvosar! Jag har inte glömt er ialla fall!

Försöker för övrigt att gå igenom alla hästsaker som ligger och bara skräpar igaraget! Men herregud vad saker vi hade till hästen!
Tänkte faktiskt ha garage försäljning utav hästsaker någon helg snart! För det ligger ganska mycket pengar i allt!

Nu skall jag plocka här hemma för behovet är verkligen stort!

Lite blommor

Dom blommorna som vi har på altanen står alla i krukor,och i år så planterade vi en buskros i kruka och den har börjat blomma som bara den,kul!













Hundens bön

Jag lever i ungefär 15 år.
Varje gång du lämnar mig betyder sorg för mig.
Ge mig tid att förstå vad du begär av mig.
Gör mig lycklig, du är hela mitt liv.
Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.
Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.
Tala med mig fastän jag inte förstår orden, jag blir glad bara
över att höra din röst.
Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.
Innan du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand,
men jag använder inte min styrka mot dig.
När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra så tänk
på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.
Ta hand om mig när jag bli gammal, kom ihåg, du blir också gammal.
Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har dig.

Jag Älskar Dig

Din Hund.


Så extremt Söta





Igelkott
De nyfödda igelkottsungarna har ungefär hundra vita vassa taggar. I början är de täckta av hud så att de inte kan skada mamman. Efter några veckor har ungarna fått taggar som liknar de vuxnas.

Visste du att man förr i tiden:
använde igelkottar som borstar i antikens Rom.
trodde att igelkotten bringade lycka till gården på landet och var tomtens lilla gris.
trodde det var bra att peta tänderna med igelkottstaggar.
trodde att igelkotten pallade äpplen i trädgårdarna med hjälp av alla sina taggar.


Skit bloggare

Ja jag är en riktig dålig bloggar! eller kanske har jag ett så otroligt tråkigt innehållslöst liv? Inte vet jag men det är som om det är tomt i bollen?!!!

Sen just nu så tycker jag att det är så otroligt svårt och jobbigt att vara mamma! Tycker att problemen kommer hela tiden en efter en,när man har rett ut den ena så händer det något sekunderna efter!!!

Ibland tror jag att  som Mamma kanske man kunde få ta tjänstledigt ibland eller ialla fall semester!! För säga upp sig funkar nog inte.....

Prylar

Vet inte egentligen varför jag har en för kärlek till små saker?Och det handlar inte om en massa dyra prydnasaker utan det kan vara en tex tygdocka som Alida har sytt,en sten som ser ut som ett hjärta,Thilda dockor (det är tygdocker i från panduro).

Men ibland så undrar jag varför jag skall ha allt framme? för det drar till sig en massa damm!
Innan vi flyttade hit så sa jag att jag inte skulle ta fram så mycket utan att försöka ha det vitt och lite sterilt,men det höll väll 2 dagar sen kom det fram ifrån kartongen ialla fall!







 
Klickbara



Mitt sovrums fönster



Jättesöta keramik krukor med texten Jordgubbar och den lilla står det persilja!
Vet ni vad jag fick betala för dom?
21kr! Jag älskar tradera!


Det här var bara lite av saker och en del av dom brukar jag sätta i fönstren!

 








RSS 2.0