Jäkla Borgare!!!

Det senaste i raden är uppmaningen till deltidssjukskrivna, som jobbar delvis, att anmälla sig på arbetsförmedlingen som arbetssökande, annars förlorar de aktivitetsstöd. Folk bli uppmanade att säga upp sig från jobbet för att söka ett nytt jobb! Den senaste "experimenten" bevisar bara att regeringen är ute att "minska utanförskap", men absolut inte för de fattiga. För vem annars? De rika lever inte i utanförskap? Och samtidigt hävdar eliten att "de har uppnått målet". Arbetslösheten ökar, sjuka inte blivit friskare genom "hypnotiskt och berörande" rehabiliterande arbetsåtgärder som ingår i det totalt misslyckade "jobbpolitiken" - de skiter regeringen (och vår käre Totto) blankt i.

Extremt hårda sjukersättningsregler; inget annat land i världen har strängare regler, om man ska tro på regeringens egna utredare. Konstigt nog så gör jag det - det enda jag tror på som kommer från regeringens sida. Utförsäkringskädjan slår alltså alla världsrekord. Det har kommit så långt att försäkringskassan tvingar ut cancersjuka människor från försäkringen och bollar dem vidare till arbetsförmedlingen som ska tvinga dem att jobba. Den ordinarie läkares bedömning och utlåtande om cancersjuke patientens allvarliga hälsan duger inte längre. F-kassans egna "expertutredare" och själva handläggaren fattar det slutgiltiga beslutet och förklarar den dödssjuke - fullständigt frisk och kapabel att jobba. T.o.m. utan att de har varken pratat eller träffat den sjuke eller pratat med hans ordinarie läkare. Ibland t.o.m. trots att den sjuke är under en pågående citostatika- eller strålbehandling och trots att den psykiska påfrästningen i samband med såna svåra sjukdomar är påtagliga och uppenbara. Hemskt, ytterst vidrigt och omänskligt. Döende patienter som väntar i dödens korridor kan få sin sjukkpenning indragen p.g.a. de nya reglerna som alla måste följa från punkt till pricka. "Du hade rätt att bli sjuk i 180 dagar, nu är det slut. Nu ska du bli frisk igen, trots att du har cancer. Vi beklagar och förstår att du är upprörd och ledsen, men dina sjukdagar är förbrukade nu".

Allt detta omänskliga lidandet och förnedringen för att "bekosta skattesänkningarna", enligt fru Husmark och  för att "värna om välfärden", enligt herr Reinfeldt som, för länge sedan, utalat sig mot välfärden som "omöjlig sosse-vision som bara skapar lata och beroende människor och som ska bort". De som är rika, de som har en bra inkomst med bra jobb, ordnad ekonomi, mer kapital och råd - de ska få ännu mer.  De som inte har - de ska få ännu mindre. De ska tvingas att jobba, oavsätt om de kan eller inte, och tvingas ta vilket lågavlönat jobb som helst (hungriga lejon jagar bäst) för att, genom sitt hederliga arbete, bidra till samhället och i slutändan underlätta den otyglade kapitalismens frammarch och den fria marknadens totala etablering. Och självklart - genom utökad konsumtion. Konsumera-mera heter det. Den som är lat och bara sitter hemma, inte arbetar och låtsas bli sjuk - den konsumerar inte så mycket. Alla ska ut och jobba. Tvång, hårdare regler och hot bidrar till ordning och reda i samhället.

Den nya moderata arbetarparti leker med det nymoderata nyspråket. Inget klarspråk utan väldigt nyanserat, nästan abstrakt, svårtålkat, läs-mellan-rader-språk, men som ger väldigt konkreta (och kännbara) effekter.

Även om sjukvården har bedömt någon som sjuk så finns det en politisk dekret som säger att de flesta är faktiskt friska och ska därför jobba. Allt detta sker utifrån nån form av generell "politisk diagnos". Sjuka ska tvångskrivas på Af för att introduceras på arbetsmarknaden, annars blir det ingen ersättning. Regler och lag som måste följas, enligt "experter" och ansvariga. Ett totalt bottenlöst system som bara bevisar hur sjukt regeringen tänker och vilken sjuk syn de har på utsatta människor. Och det dummaste hittills - krav att folk ska skriva sig in på Af som arbetssökande trots att de har ett jobb. Dessutom ska de begära tjänsteledigt för att delta i introduktionsprocessen och inte sjukskriva sig. Det bevisar bara att arbetsförmedlingen är en vettlös institution som inriktar sig efter vettlösa direktiv och regler som bygger på likartade vettlösa riksdagsbeslut stiftade av en vettlös regering. I slutändan ett vettlöst ruttet politiskt system in i det sista och ett hån mot demokratin utan dess like.


Kommentarer
Postat av: Synne

Jag säger bara att jag är glad jag bor i Norge.....

Kramen Synnøve.

2009-12-02 @ 06:03:09
URL: http://nabolandet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0