Julmarknad

I morgon skall vi om vi mår bra vill säga! åka till Skokloster på julmarknad,jag gillar verklighen att gå på julisar men inte har vi varit på denna utan brukar åka till Sigtuna och den är ju jätte mysig men det är lite kul att se något annat!

Angelica,Alida och Daniel skall åka med oss så det kommer nog bli jättetrevligt?!

Brukar ni gå på julmarknader? Och går ni också alltid på samma?

Tänkte ta med kameran och hoppas att det finns något kul att fota!
Ha en bra dag så kommer det lite bilder senare på dagen!


Vintage

Visst är dom vackra?

Vintage Postcard ~ Little Deco Girl by chicks57.

 

     

Ljuvliga!!Allt har sin tid!

Allt har sin tid.


Det finns en tid för allt som sker;


En tid för födsel, en tid för död,

En tid att plantera, en tid att rycka upp,

En tid att dräpa, en tid att läka,

En tid att riva ner, en tid att bygga upp,

En tid att gråta, en tid att le,

En tid att sörja, en tid att dansa,

En tid att kasta sten, en tid att samla stenar,

En tid att ta i famn, en tid att avstå från famntag,

En tid att skaffa, en tid att mista,

En tid att spara, en tid att kasta

En tid att riva sönder, en tid att sy ihop,

En tid att tiga, en tid att tala,

En tid att älska, en tid att hata,

En tid för krig, en tid för fred

Instämmer att allt har sin tid! Hittade denna på bloggen Någons Mamma-någons dotter!


Lampor

Nu är alla adventsstakar och adventstjärnor uppsatta puh! Jobbigast är att man måste plocka ner alla andra lampor som man har i vanliga fall!

Men visst är det mysigt med alla ljusen som lyser i alla fönster?
Denna adventstake gjorde jag igår och jag tycker att den blev jätte fin,lite annorlunda mot den man brukar ha!


Första advent

Här följer sex saker som du bör veta om adventsfirandet.

  1. Advent har firats längre än jul (åtminstone om man med advent också räknar den tidiga fasteperioden inför epifaniafirandet.
  2. Advent betyder ankomst och inte väntan.
  3. Jul- eller adventskalendern kommer från Tyskland och den första kommersiella kalendern gjordes 1920.
  4. Adventsljusstaken kom i slutet av 1800-talet och de första elektriska adventsljusstakarna kom1934.
  5. Första advent 2008 är söndagen 30 november.
  6. Firandet av advent slog igenom i Sverige först på 1900-talet även om det är en av kristendomens allra äldsta högtider.

Uppsala

Idag har jag varit på länshälsan i Uppsala och träffat en ortoped! Det var en trevlig herre som klämde och kände på ryggen,ryggen har jag haft ont i många år och tror ju att det har blivit utav allt släpande och en massa tunga lyft efter ganska många år inom vården!
Jag har diskbråck men har inte lidit så mycket av det som nu! Nu känner jag tyvärr av det efter tex en promenad eller ifall jag är i affären och går ett tag så måste jag sätta mig ner ett lite tag!

Nu skulle han se till att jag fick en sjukgymnast som skulle hjälpa mig med övningar för att träna ryggen,och om det inte hjälpe så skulle dom steloperera för att jag skulle slippa smärtan utav ryggen!
Han (läkaren) sa som alla andra läkare att fibron skulle jag lära mig leva med? Jag kan förstå det men fattar inte hur jag skall få in det i mitt huvud?

Jag känner ibland en otroligt stor sorg för som det känns nu känner jag att jag inte har något liv längre!!!!

Ja vi får väll se vad som händer men min pappa blev stelopererad och inte blev han bättre för det?

Nu skall jag vänta på försäkringskassans beslut hur mycket jag kan jobba,för nu får dom in sammanställningen på dom tre besöken i Uppsala och kommer med en DOM sen!

Men dom har varit ur trevliga på länshälsan så jag tackar för det,skillnad på läkare och läkare eller?

Ush viket skit väder,hundarna blir så skitiga och måste tvättas efter varje promenad!
Fast jag inte är älskare av vintern så tycker jag att det är bättre med någon grad minus och snö för allt blir mycket ljusare och hundarna blir inte smutsiga!NU SER DET UT SÅ HÄR!!OCH SÅ HÄR VILL JAG ATT DET SKALL VARA!

God Natt

Måste komma i säng nu för jag skall på samtal till skolan med Alida kl 815 så det blir till att palla sig upp!

Godnatt min bloggar vänner jag tycker så mycket om er!


Snygg

Jag tycker verkligen att Angelica är så otroligt snygg! Vet att vissa kommer tycka att man skryter men jag tycker faktiskt det och JAG får säga och skriva precis vad jag vill så det är ingen ide att komma med dumma inlägg!!

Tack!KärlekHittade faktiskt bilderna på min dator Amanda!
Tävling 2

Denna gången är jag med och tävlar om juliga bokstäverna XMAS ! och det är på denna bloggen Kronblad och lantliv som håller i tävlingen och man kan få så mycket som 3 lotter!

Gå in här och prova lyckan!


Tävling

Denna vackra krona hittade jag på bloggen VIT AMARYLLIS och jag gillar verkligen den!ja jag gillar kronor i alla dess former och matrial!Gå in ni med och var med på tävlingen!
GÅ IN HÄR

Och alla LYCKA TILL

Dagen

Nu är kl redan 1300 och jag har inte gjort ett endaste dugg! Hundarna sov till 12.00 och ville inte komma upp och gå ut så jag satte mig vid datorn medans mina tabletter få ge mig lite styrka!

Angelica var så gullig i dag och var uppe kl 7.00 med Alida imorse och kokade gröt till henne och såg till att hon kom iväg till skolan mätt och belåten!

Tack Tittis!

Alida och Angelica

Idag så hade dom fotodag och tog en massa kort på sig och var ute i snön så dom var aldeles  blåa när dom kom in!
Hon könsstympar – utan bedövning

GARISSA. Detta är Isnino Shurie Babush, 76.

I 50 år har hon mot betalning könsstympat unga flickor.

Nu berättar hon själv om tortyren och sina hundratals offer.

Isnino var sju år när hon först såg blodet och hörde skriken. Hon hade lovat sin mamma att hjälpa till, men synen fick henne att fly i skräck.

Nu, 70 år senare, sitter hon i sin lilla hydda i byn Bulla-Iskadek utanför staden Garissa i östra Kenya. Precis som sin mor och sin mormor vande hon sig tillslut vid de förtvivlade skriken. Hon blev en omskärerska.

Själv blev hon omskuren i tonåren - av sin egen mor.

- Det är bättre att göra det när man är yngre, då har de mindre kraft att göra motstånd. När jag blev omskuren var de 18 personer som höll mig nere. Jag skrek och skrek men de band för min mun med ett tygstycke, säger Isnino.

Fy fasiken vad hemskt???

Ingen man vill gifta sig med en kvinna som inte är skuren och sydd. De tror att de är prostituerade. För en sydd flicka kan man få tio kor, tjugo getter och kanske 10 000 shillings (1000 kronor). För en osydd - ingenting, säger Isnino.

Bröllopsnatten

På bröllopsnatten är det sedan mannens uppgift att spräcka den ihopsydda vaginan.

- Ibland kan det ta tio nätter innan han kommer igenom, säger Isnino.

Va??? Hur fasiken är dom funtade????

enkla verktyg Isnino, 76, sitter i sin hydda. Som sin mor oc

Vill du läsa hela artikeln så gå in här!!


Tävling

Nu försöker jag igen prova lyckan i en bloggtävling! Men jag har ju aldrig tur att vinna men man måste ju prova!

Och det är denna Bloggen som ni hittar tävlingen på!Tävlingsregler:

1. Svara på följande fråga, och maila svaret till [email protected]
Var ligger butiken Myrra, som Jenny driver? Svaret kan du hitta på Jennys blogg.

Alla kan vara med. Både ni med, och utan blogg!

Tävlingen pågår till Torsdag 27/11 kl. 21.00. Vinnarna dras, och meddelas under fredagen!

Tusen tack!

Fick en jätte fin adward utav en av mina bästa bloggar,bloggen anesas-bildblogg som  en ur mysig tjej har och som visar en massa ur snygga bilder,gå gärna in och njut!

Sedan kom jag att tänka på Millan som ofta förgyller små stunder med små, korta och rappa inlägg, blandat med lite mer allvarliga saker ibland, Du för en kamp som jag hoppas Du vinner.


Tack så mycket Anette

ÅÅÅÅ

Fy vad dåligt att jag inte har bloggat något på flera dagar! Jag har tyvärr inte ens varit inne och känner att jag ligger efter med att läsa ikapp mina älsklingsbloggar,så nu måste jag sätta fart!


Athena 

Skit vårdcentral

Vad trött jag blir på denna vårdcentral!!! Jag var oss läkaren den 7/11 för att jag skulle få ett nytt läkarintyg! Han skulle skriva ut det och skicka till mig! Tror ni att jag har fått det ännu??????

Nä fast jag ringt flera gånger till vårdcentralen och dom lovar att säga åt honom om intyget!!!! Den 7/11-21/11 är väll ganska många dagar så han skulle väll haft tid att skrivit det !?

Idag skulle Angelica ner till läkaren och jag gick med för att knacka på oss läkaren,tillslut så fick jag prata med honom och jag frågade ifall han glömt mig?Nä sa han! men han påstod att han inte hade fått medelanden om att skriva läkarintyget!
Ialla fall skulle han skriva ut det då strejkade datorn! Nu lovade han att han skulle skriva ut det så att jag kunde hämta det på måndag!

Sen ja skulle ju Angelica till läkaren och det var en otroligt trevlig äldre man som verkligen lyssnade på henne ang exemkräm.astmamedicin och allergitabletter och det var inga problem att skriva ut dessa men det som är rent förjäkligt är att för ca 1månad sen ringde hon om en tid till läkare för att hon hade fått prickar och jag trodde att det var svinkoppor! Men inte fick hon träffa någon läkare utan distriksköterskan som inte trodde alls att det var svinkoppor och Angelica frågade ifall hon kunde arbeta (hon arbetar med livsmedel) och hon lovade att det inte var någon fara!

Så hon har jobbat ända tills nu när den här läkaren sa att hon hade svinkoppor och absolut inte fick jobba på en vecka nu när hon äter pencilin!

Det är ju inte klokt att hon har gott till jobbet med en jätte smittsam sjukdom!!!!!

SJUKT!


Ugg

Nu har jag beställt ugg skor i rosa färg jag köpte ugg skorna i första omgången i från Brandos och beställt rosa men fick ett par ljusfärg med glitter!

Herregud jag i glitter? nä så dom skall åka i väg till posten,men nu beställde jag ett par nya och dom var lite billigare så dom väntar jag på!

Ribbon strin boots

Russian dolls

För att fira att ryska Vogue fyller 10 år ombads några kända designers att designa kläder för varsin rysk docka. Dockorna målades sedan av ryska hantverkare och kommer att auktioneras ut den 20 november när magazinet firar sin 10-årsdag med stor fest.


Visst är dom fina!

Från vänster: bidragen av Giles Deacon, Moschino, Ralph Lauren, Oscar de la Renta, Antonio Marras, Marc Jacobs och Stella McCartney

Mörker

Tänkte visa hur mörkt det är på våran gata det är svart så att man inte se handen framför sig,så man får konsumera ficklampor på löpande band!


Vårat hus syns lite i bakrunden!

 


Bedårande!    

Det här är mina Älsklingar!!!Sjukgymnasten

Nu har vi kommit hem ifrån Uppsala efter två timmar oss sjukgymnasten. Först fick vi berätta hur det var med mig nu och sen fick jag göra lite övningar!

Övningarna var tex:

1. Gå fort på tid
2. Upp för trappor på tid
3. Lyfta hantlar på tid
4. Upp och ner på en pall.
5. Sen lite andra övningar

Men jag var som en 85åring,benen började darra och händerna började skaka,Thomas var med mig och tyckte att det var lite hemskt att man inte klarade så enkla övningar!!!!

Nä man skall nog skämmas tror jag? även att jag gjorde så gott jag kunde.

Nu får jag vänta till nästa vecka då jag skall träffa en ortoped och prata om min rygg. Det känns så possitivt att äntligen så blir det en utredning som vi har väntat på!

God natt

Måste komma i säng i tid i dag,för i morgon skall jag till Uppsala och träffa sjukgymnasten.

Det skrämer mig lite att jag tänker på hur hon skall klämma på mig! Jag har ju så ont så det blir säkert en pina???

Så godnatt alla bloggis vänner tycker om er mycket!


Antidepp punkter för mulliga kvinnor!

När det känns tungt måste man ibland ha något som förklarar de där negativa orden man hör i sitt huvud hela tiden! Här kommer 10 förklaringar!


1. Istället för dubbelhaka.... SMEK-BACKE
Så mjuk, så mjuk är huden här. Ett ställe att varligt och eftertänksamt smeka för att locka fram kloka tankar och bra beslut.

2. Istället för rynkor.... LIVSLINJER
Ansiktet är livets gästbok. Här har lycka, sorger, skratt, smärta, stolthet och oro lämnat anteckningar efter sina besök. Bär linjerna livet skrivit till dig med stolthet.

3. Istället för påsar under ögonen.... TÅRKUDDAR
För att de dämpar tårars fall och låter sorgen landa mjukt.

4. Istället för gäddhäng.... ÄNGLAVINGAR
Lite svirr under överarmarna visar att du varit med förr. Ett bevis för att du besitter lite av den överjordiska klokhet och gudomliga mognad som 20-åringar bara kan drömma om.

5. Istället för ridbyxlår.... GUDINNEBOLSTER
Sååå mjuka att smeka och vila mot. Kraftiga? Nej kraftfulla ! Troget bär de dig genom livet.

6. Istället för bilring.... NJUTNINGS-SOUVENIR
Ett kvitto på att du flitigt turistat i njutningens land, tagit del av fantastiska njutningar och har vett att uppskatta livets goda.

7. Istället för celluliter.... AFRODITE-SKÅLAR
Som små fördjupningar att utforska för en älskares smekande händer.

8. Istället för hängbröst.... GODISPÅSAR
De kanske inte längre är de toppiga gräddbullar de en gång var, men oj vad mycket njutning och kärlek de har givit både partner och barn.

9. Istället för ryggfläsk.... KÄRLEKSHANDTAG
Vi importerar och direktöversätter det engelska uttrycket "love handles" rakt av. Greppvänliga kvinnor uppskattas ofta av de riktigt goda älskarna.

10. Istället för tunt hår.... SILKESFLUFF
Skandinaviskt skirt, mjukt och lent. Ett hår som har lätt till lek med vinden.


Hemskt
Men ua stackars flicka!

anorexia nervosa, en mycket allvarlig psykisk sjukdom som grundar sig i en obalans av signalsubstanser i hjärnans serotonin-, noradrenialin- och dopaminsystem.

Hellre lite fett på kroppen eller?

Tilda dockor

Tilda dockor i olika former tycker jag är sjukt fina! jag tycker att dom är ljuvliga och är verkligen avundsjuk på dom som kan sy dessa dockor!

Jag har köpt en jättefin via en blogg som jag tyvärr inte kommer i håg namnet på och sen köpte jag en med pyjamas på en marknad här där jag bor och då var det en äldre dam som sydde dessa och inte var speciellt dyr!

Nu har jag hittat dom på tradera och fundera vilken jag skall lägga bud på?

Gå gärna in här det finns så många olika!

Tilda Ängel, Lantligt Shabby chic!  Klicka för att visa Megabild! Välsydd Tilda Santa ca 65 cmVilken skall man välja?

Snöflingor

Man kan säga vad man vill om vintern men idag så snöar det juvligt vackra snöflingor! Dom är extremt stora,men tyvär så blir det väll att dom försvinner inom några dagar eller kanske timmar?

I dag så var det faktiskt första gången jag fick en längtan att sätta upp ljusstakarna i fönstret!
Jag tycker ju inte julen är något speciell rolig! Man stressar så in i Norden för att köpa dessa klappar och så jäkla dyrt med fyrra barn!
Nu är det tur att jag har ganska stora barn och då behöver inte bli så invecklat med paketen!

Önskar er en skön Söndag för mig väntar en hög med tvätt!!!
Och sen skall vi göra gulasch soppa som är så extremt god och är ett hemma gjort recept av min bästa vän Sussie och det kan jag skriva ner senare!


Tävling 2

En till tävling som jag jätte gärna vill vinna är i bloggen IVilla grå och det är en underbar klocka! Vill ha!


Tävling

Hittade en tävling som jag gärna vill vara med i och det är i bloggen Pyssel och Trams och det är en jättefina adventstags som är jätte fint och kunna sätta på sina adventsljus!

TJoho Lycka till alla!

Vad är det som är coolt med att röka?

Det är en sak jag inte riktigt förstår mig på. Ibland när man är på stan eller någon annan allmän plats så ser man unga tjejer som är cirka 12-13 år, som går med en cigarett i handen! Hur tänker de?

Det är mycket bra att man markerar tydligt att man inte accepterar att sin dotter röker. Rökning är ett riskbeteende! . Även om det förstås inte är så att alla som börjar röka också börjar dricka och sedan provar narkotika så kan man se sambandet från det andra hållet. Ungdomar som provar narkotika har oftast druckit före de provat narkotika och rökt före de druckit.

Med rökning gäller precis som med alkohol att ju tydligare föräldern är med att det inte är okej desto mindre röker/dricker tonåringen. Det finns forskning om rökning som visar att rökande föräldrar som varit mycket tydliga med att deras barn inte får röka har färre barn som röker än ickerökande föräldrar som inte pratat så mycket om rökning med sina barn. Små barn gör kanske som föräldrarna gör och inte som de säger men tonåringar gör som vi säger och inte som vi gör i mycket större utsträckning än vad vi ofta tror.

Vad skall man göradra in månadspeng och bankomatkort eller indragen mobiltelefon,inte vara ute med kompisar ? kan det vara en rimlig konsekvens? .

Ja visst låter det tjusigt med konsekvenser och hur man gör beror väll lite på hur man fick veta att sitt barn rökte?
Ja inte vet jag men så mycket kan jag säga att jag tycker att det är förjävligt när en 13åring röker ca 3 ciggaretter och hur fasiken har dom råd att köpa dessa?

Och faktiskt så spelar det ibland inte någon roll hur mycket  man än pratar om hur farligt det är!!eller hur mycket som skolorna upplyser dom ! Mycket har med och göra hur starkt barnet är och kunna säga nej till grupptrycken!

Och sen har man ju kompisarna som också röker,skall man vara duktig och kontakta dessa barns föräldrar eller skall man låta det vara?

Jag som röker själv och vet hur svårt det är att sluta och hur farligt det är önskar väll inget annat än att sina barn skall fatta bättre!

Oavsett så tror jag att de flesta föräldrar gör sitt allra bästa för sina barn och ungdomar, det ligger i en förälders natur att vilja sina barn det allra bästa. Ibland blir det fel och ibland blir det rätt, men man gör det man själv tror är bäst. Det är inte lätt att vara förälder och för många av oss är just tonårstiden den allra värsta, samtidigt som just den tiden är den allra värsta för många ungdomar också. Det får vi inte glömma bort!


 

Det blev lite grötigt men jag hoppas att ni kan förstå en del av det i alla fall?????
Buddan

Mitt buddahuvud som jag köpte i sommras och har varit ute i sommar som jag trodde att man kunde,den har smulats sönder,en faller i bitar och varje gång jag ser på den blir det mindre och mindre lik ett buddahuvud?Stackars den överlevde inte många månader!

Utkast: Ålderstest Resultat ...

Ålderstest Resultat


Detaljer2008-11-1375,0 år Generellt 39%

Kropp & Sport (71 %)  
Social & Sexliv (49 %)
Hälsa & Livsstil (34 %)
Mat & Fitness (31 %)
Personlighet & Själ (9 %)


(It is recommended to have a BMI between 19-26)
The ideal weight for a 44 year old Kvinna with 168 cm:  58 kg.

Du kommer bli 75 år gammal.
Din extrema livsstil kortar ditt liv med 8,8 år.

Du har 41% av dina totala 27395 dagar kvar. Carpe Diem!
1964-05-13 2008-11-132039-05-15

JA


Skit

Idag är det en riktig skit dag! Urtråkigt väder och sen känns det som jag vill att denna dagen skall ta slut!
Vet inte varför men det kanske blir bättre sen!?


Godnatt

Nu är det bara jag och hundarna vakna,men det är dax för mig med skall bara se till att släcka överallt!
Ses i morgon!


Ludde

Här kommer det lite bilder med önskan i från Ludde G, men alla är välkommen att titta!

 

LundLund

Bjuder på lite vackra bilder.

Bilder ifrån LundLund

Lisa Lindqwister » Elle » 1

Lisa Lindqwister » Elle » 4

Marina Kereklidou » Bon » 2

Marina Kereklidou » Bon » 3


Späckhuggare

Vilka otroliga djur dom är späckhuggarna! Sitter här med Angelica och tittar på tv4fakta!

Häftigt!

Späckhuggaren är svår att förväxla med övriga valar, man känner igen deras svartvita teckning som är unik just för späckhuggare och deras stora ryggfenor som på hanarna kan bli upp till 2 meter hög, samtidigt som honornas är omkring en meter.

Men ser man en späckhuggare, behöver man inte fundera över vad det är man ser. Deras storlek brukar man också fascineras av att de kan bli upp till 10 meter långa, och väga upp till 8 ton.

Arten är mer känslig för utrotning än många andra djur, då de föder så få kalvar.

Honorna blir könsmogna när de är omkring 9 år gamla, men föder sin första kalv först när hon är 14 år gammal.

 Medan hanarna blir könsmogna först när de är omkring 16 år gamla. Honorna kan få en kalv vart tredje år, men i genomsnitt får de en kalv ungefär vart åttonde år.

Det finns två olika typer av späckhuggare. En som enbart äter fisk och bläckfisk och en som i första hand lever på andra varmblodiga däggdjur. Späckhuggarna jagar i flock på ett mycket effektivt sätt, de ringar in offret eller offren.

Sen brukar de dela på bytet, eller gå in och äta några i taget, samtidigt som resten av gruppen håller ordning på bytet så att det inte kan fly.

En anledning till att späckhuggaren har klarat sig så bra som den har gjort är deras välutvecklade ekolodsystem.

Detta gör att de kan låta bli att stranda på stränder, trots totalt mörker, detta ekolod hjälper dem även att finna föda. Ekolodet visar både hur stort ett föremål eller en varelse är, detta gör att späckhuggaren klarar sig så bra även i mörkret.

Ekolodet som de flesta tandvalarna har, upptäcker även andra valar, detta är viktigt då det kan vara dödligt för två valar av den storleken att krocka.
 

Späckhuggaren har också enormt bra hörsel, så de kan höra varandra och känna igen varandra på en mils avstånd.
 

Beteende.

Valen är en mycket social art, som lever i stora flockar på upp till femtio individer. Flockarna består i sin tur både av ensamma djur och av familjegrupper på upp till sju djur. Familjegrupperna består oftast av ett antal honor med sina kalvar samt en eller två hanar som sällskap. Späckhuggare lever i matriarkat, och bandet mellan hona och kalv består långt upp i vuxen ålder.

Utbredning.
Späckhuggare finns i alla världens hav, utom de tropiska. De går heller inte nära packisen vid polerna.

Fakta Späckhuggare

Vetenskapligt namn: Orcinus orca
Kroppslängd: hane upp till 9,5 m, hona max 7 m
Vikt: hane upp till 8 000 kg, hona 4 000 kg
Livslängd: Honor upp till 80 år, hanar upp till 40 år
Könsmognad: oftast vid 8-10 års ålder, hanar efter 10 års ålder
Dräktighetstid: 16-17 mån
Utbredning: i alla hav

LOFOTEN

Lofoten är en ögrupp utanför Norges nordvästra kust. Landskapet karakteriseras av höga berg, fjordar och små genuina fiskebyar. Huvudöarna är Austvågøy, Gimsøy, Vestvågøy, Flakstadøy, Moskenesøy, Værøy och Røst. Det bor cirka 24.500 personer på Lofoten och 4.500 av dessa bor i Svolvær, Lofotens huvudstad. Den traditionella huvudnäringen är fångst och beredning av fisk men på senare år har turismen blivit en allt viktigare inkomstkälla.

Klimat Lofoten

Tack vara Golfströmmen är klimatet mildare här än på andra platser som ligger lika långt norrut. Under sommarmånaderna kan vädret vara soligt med temperaturer på 20-25° men det kan också vara blåsigt, mulet och 10-15°. Regn och eller dimma är inte ovanligt. I juli-augusti är det varmast månaderna med en dagstemperaturen i snitt 12 grader. Januari och februari är de kallaste månader med en medeltemperatur på minus 1 grad. Under några månader per år kan du uppleva midnattssolen i Lofoten, mellan (cirka) slutet av maj till mitten av juli skiner solen dygnet runt. Under cirka en månad per år råder konstant mörker i Lofoten ca. 6 december - 6 januari.

Min Mamma kommer faktiskt i från Lofoten och bodde där som barn!Nämen

Jag skrev för ett tag sedan om olika barnböcker man läste när man var liten? Men vet ni jag hittade faktiskt en figur som gick på tv och som jag också gillade!!!Fablernas världHiHi.....

Stackars tjej,vad jag skulle ha skämts!


Sova

GodNatt blogg vänner!
Trollmors vaggvisa

När trollmor har lagt sina elva små trollbarn
och bundit dem fast i svansen
så sjunger hon sakta för elva små trollbarn
de vackraste ord hon känner
o ajajajaj buf
o ajajajaj buf
o ajajajaj buf buf
o ajajajaj buf

Denna vet jag att jag sjöng för mina barn och den som verkligen blev glad och tyckte om denna visa var sonen ALEX så denna är tillängad honom!


Vill ha!!

Jag vet att jag inte har dom pengarna! Hur många paddor jag än lägger innanför ytterdören och hoppas på pengarna som jag hade blivit lovad om man satt in en padda i huset, men pengarna har jag inte sett till ialla fall!

Men drömma kan man väll få göra?

fullsize

fullsize

frontfrontfront

front    front  front

Jag tycker att det är otroligt vackra kläder med en massa snygga färger!
Sen är dom underbart sköna kläder!
Å  vill ha!!!!

Vacker

Hon måste ju vara en av världens vackraste kvinnor?Angelina Jolie

Pure Glamour

Tävling

Jag är med och tävlar om ett jättfint halsband på bloggen shopaholicmamman!
Så här gör du för att vara med och tävla: Hon vill att alla ska kunna vara med och tävla.. Så det enda du behöver göra för att vara med och tävla är att skiva en liten kommentar i shopaholicmammans blogg under tävlingen,där skriver du ett inlägg där du skriver vilket namn som skall stå på halsbandet!

Tävlingen avslutas den 16 /11 kl 23,59 och vinnaren dras genom lottning för att det ska bli så rättvist som möjligt. Lycka till!

Fin bild!

Angelica


Jaha

Herregud

Men jag tittar på färjan på kanal5 och det är så att man inte kan tro det men det finns faktiskt raggnings kurs man kan gå på med 3timmars prat och sen får man gå ut och träna sig med knepen man lärt sig på 3 timmar!!

Undrar hur mycket dom fick betala för att gå den kursen? men dom fick endast 3 st som var med!Utredning

I dag har jag varit på¨Länshälsan för en arbetsutredning som försäkringskassan hade köpt ! Men tur att jag fick åka med Thomas dit och vi skulle inte vara där förrens kl 16.30.

Sen fick vi träffa en företagsläkaren som heter Vanja och var faktiskt en jätte trevlig kvinna,som verkligen lyssnade och tyckte att jag hade fått dåligt med hjälp med allt och det har jag faktiskt fått!

Så nu får jag åka dit den 18/11 och 26/11 för att träffa sjukgymnast och en ortoped så nu kommer det att hända lite saker hoppas jag!

Om jag fick välja...

skulle jag då hellre vara rik och frisk än sjuk och fattig?

Skulle jag hellre ha förmågan att känna mig älskad än förmågan att älska i övermått?

Skulle jag hellre vänta och tro på ett liv efter detta, än att ständigt grubbla över vad min mening i det här livet är?

Ärligt talat så vet jag inte... Det var det här livet jag fick och det är den jag är som jag blev... så det är väl på något vis som det ska vara?

Eller?


Bullbak

Jag har ju planerat att vi skulle baka bullar i flera helger men pga lite för mycket värk (SKIT:SKIT) så har det inte blivit av!
Men i dag så ville Amanda och Jocke baka och det fick dom göra och jag kan lova att det var inga dåliga bullar det blev!så tack för det!
Sen så ringde våra goda vännerr familjen Colocolo och ville komma och fika och det passade ju jätte bra! Så vi smaskade bullar och frukt paj som Angelica hade bakat och Camilla hade tagit med sig muffins! Jaha där gick man upp 4kg igen!


Men heregud jag har ett tråkigt liv men HUR tråkigt skulle det vara om man inte kunde unna sig det goda i livet?
Väggord

Jag har fotat mitt väggord som vi satte upp förra helgen! Thomas tyckte inte att det var så fint men jag gillade det!CARPE DIEM=FÅNGA DAGEN

Jag vet inte om jag har skrivit det förut?tycker att jag blir ganska tjatig och skriva saker om och om igen men har i alla fall letat efter lite väggord men har tyckt att dom har varit ganska dyra! men tillslut så hittade jag en sida på nätet och dom hade bra priser!

HÄR KAN DU TITTA IN

Där finns det en massa fina väggord!


Väntan!

Det ser ut som dom väntar på något?
Släktforskning

Kan i bland bli sugen på att släktforska på min pappas sida! Tyvärr så vet jag inte så mycket om hans släkt och tyvärr så är han död sen 21år tillbaka och jag var nog för ung när han var i livet och då var jag inte intresserad av att höra om hans barndom!

Jag vet att det finns kurser man kan gå på! Men vart har jag inte tagit reda på en!
Det jag vet om min Farmor och Farfar var att dom ägde en butik som sålde alltmöjligt från underkläder till skruvar!
Farmor födde barn men tog in zienare som ammade barnen för det hade inte hon som äffärskvinna tid med! Det har min pappa berättat och att man alltid sa att han hade tattar blod i sig för att han blev så brun på sommrarna!!!!

Vet var butiken ligger på Söder i Stockholm och där är det en skinnbutik nu!

Nä måste fundera hur jag skall göra man vet hu inte vem man härstammar ifrån????

Är det någon som har eller håller på? Kanske kan man få något tips?


Ingen idol!

Idag så struntade vi i idol för jag tycker att det är lite tråkigt så vi valde att titta på en film som heter WHATS HAPPENS IN VEGAS  en himla trevlig komedi! Med bla Cameron Dias och Ashton Kutcher jag tyckte den var se värd!

Sjukvård!

I dag hade jag en tid oss läkaren kl 10.00 som jag skrev i ett tidigare inlägg! Först fick jag vänta i 40minuter sen när jag kom in så frågade Läkaren mig vad jag gjorde där? Berättade att jag fått brev och sen skulle mitt läkarintyg gå ut snart!
Då fick jag ett 15minuters berättelse om hur sjukskrivningen fungerade nu och att alla sjukskriva skall genom gå rehab och tyckte det var konstigt att jag inte hade fått det tidigare?????

Jag försökte stoppa honom för att berätta min historia men han bara pladdrade på utan att lyssna!
Angelica var med mig in och stirrade bara på mig och undrade verkligen vad han höll på med?
Tillslut fick jag flika in att jag har varit oss försäkringskassan och skall på månd till länshälsan i Uppsala för utredning!

Då blev han tyst och sa jaha!
Men då skall dom skriva din sjukskrivning? Nä försäkringskassan sa att jag måste ha en behandlande läkare som se till min medicin och sjukskrivning: Sa jag
Vet ni vad han sa då?
Varför kom du till mig då???????

Men herregud jag har väll inte bestämt att jag skall till dig eller????????
Tror smått att jag kanske måste lägga in mig på PSYK för jag tror att jag blir tokig????


Fattar inget?????
Hund kidnappad!!


"Hej!
Min hund blev stulen 28.04.08 från Husby-Kista. En väldigt liten chihuahua, 1,2 kg, tik, långhåring, vit med lite orange. Jag betalar dig lön på 15000 sek om du kan ge mig tillbaka min hund! Ring 0707233838
Snälla, om du har henne, ge mig min hund tillbaka!" /Amanda

Amandas hund blev stulen hemifrån när hon var i skolan! Någon kom in och tog henne tillsammans med ett rött koppel och en blå/vit matskål. Det skedde den 28 april i år och matte Amanda lider fortfarande.

Men visst är det hemsk? och vetskapen om var hon har tagit vägen?är hon såld eller är det kidnapparen som har behålligt henne? Kan förstå Amanda att hon är förtvivlad och jag lider med henne?

Hunden har chip och tatuering på mage med "AEZ1090". Hon lystrar till Shakira eller Kira.

Ser du det här och känner igen hunden, snälla agera! Amanda längtar efter sin hund!
Blogga gärna du också om detta och sprid bilden på Amandas hund, kanske kanske gör just du skillnaden!


Shakiras förtvivlade ägare nås också på [email protected]


Natti Natti


Sova

Skall lägga mig nu hundarna ligger nästan på mig för dom vill ha sin skinka och krypa ner i min säng så det är väll dax.

Imorgon skall jag till Läkaren ja inte vet jag till vem? Fick bara hem ett brev där det stod att jag hade tid den 7/10 kl 10.00 ang läkar intyg mm!

Lite konstigt tycker jag men det är väll bara att infinna mig där kl 10.00.

Kramar till mina bloggis vänner som jag inte har orkat skriva på deras bloggar,lovar att ta igen det!


Barn Böcker

När jag var liten så var det några böcke som jag älskade och var på bibloteket för att låna för några egna fick jag aldrig!

Min största favorit var Barna Hedenös, och på andra plats kom Nicke Nyfiken och sist men inte minst Tintin med alla sina äventyr!
Vad hade ni för favoriter?

Det som är ganska roligt är att man som även vuxen kommer så väl i håg allt som hände alla mina små idoler!

Orken tryter

Usch vad jag är dålig på att uppdatera bloggen! Dom sista dagarna har jag haft så jä..... ont så att jag helt enkelt inte har haft den orken!

Angelica har kommit hem i från Borås efter nästan en hel vecka där! Kul för henne men tråkigt för mig! Ja det är skönt att ha henne hemma igen!

Annars har det inte hänt så mycket annat,Thomas har satt upp kaklet och jag skall fota lite andra saker plus kaklet så klart imorgon så då kommer det förhoppningsvis upp på bloggen i morgon!


HaHar hon glömt ta bort något eller?Pinsamt läge!Utmattad!

Hittade dessa på bloggen Humorsajten.blogg.se

Skolbuss!


Fula människor?

Jag vet många bloggare som går in på sidan ugly people.com och tittar på människor som dom anser är fula!
När jag tittar på den sidan eller om man googlar på fula människor så kommer det upp en massa foton på som jag tror en massa med ett handikapp, visst är det människor som kanske är mindre söta men som säkert har någon som tycker att dom är fina!

Jag menar att jag tycker att det är fel att ta upp vissa bilder på killar och tjejor som säkert inte har det lätt och vi sitter och skrattar åt dom?

Det får bli Söndagens fundering!

Vad tycker ni?

Tävling

Är med och tävlar om en hemlig goodiebag på bloggen STYLE BY EMELIE! så nu får man hålla tummarna!

RSS 2.0