Vägen hem

Såg att dom har gjort en film om Knutbymordet!
Fyra år efter mordet i Knutby blir tragedin film. Det är journalisten Karin Swärd som arbetar med långfilmen!
Karin Swärd har stor insyn i mordet i Knutby. Hon har jobbat med det ända sedan tragedin hände i det lilla samhället i januari 2004. Men hon har långt ifrån tröttnat på historien.

Det hela blir en dramadokumentär som kommer att innehålla både fiktiva scener och autentiskt material. Mycket har aldrig framkommit tidigare.
- Vi kommer att få en tydligare bild av hur särpräglad den här församlingen var och är jämfört med andra. Bland annat genom predikningar som aldrig förut visats, säger Karin Swärd.

Under tidigare rapportering från Knutby har saker hänt när kameran inte varit på. Genom skådespelare kommer även dessa händelser kunna visas, är tanken.

Församlingen i Knutby lever kvar än i dag. Något vi också kommer att få se i filmen.

- Det finns fortfarande knappt ett hundratal medlemmar i församlingen. De påstår att de fått tillskott av nya medlemmar.

Knutbydramat - detta har hänt

10 januari 2004. Daniel Linde hittas skottskadad och Alexandra Fossmo hittas mördad i Knutby.

11 januari. Barnflickan Sara Svensson grips misstänkt för mord och mordförsök.

28 januari. Pastorn Helge Fossmo, maken till den mördade, anhålls misstänkt för mord och mordförsök. Utredningen om den första hustruns död återupptas.

30 januari. Helge Fossmo häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord respektive mordförsök.

17 februari. Polisen hittar en revolver som man tror är mordvapnet.

23 februari. Sara Svensson erkänner att hon försökt mörda pastorns hustru med hammare i november 2003.

3 mars. Helge Fossmo delges misstanke om mord på sin första hustru Heléne. Han delges också misstanke om anstiftan till mord på sin andra hustru och anstiftan till mordförsök på grannen Daniel Linde.

12 maj. Åtal väcks. Fossmo åtalas för anstiftan till mord på sin andra hustru, anstiftan till mordförsök på grannen och för mord på sin första hustru. Pastorn förnekar brott. Sara Svensson åtalas för mord på pastorns andra hustru och mordförsök på såväl grannen som för hammaröverfallet.

18 maj. Knutby-rättegången inleds vid Uppsala tingsrätt.

6 juli.
Åklagaren Elin Blank kräver livstids fängelse för både barnflickan och pastorn i Knutby-målet.

29 juli. Pastorns advokat säger i Aftonbladet att han tror att hans klient kommer att fällas.

30 juli. Domen faller i Knutby-målet. anstiftan till mordförsök på grannen Daniel Linde.

18 augusti. Pastorns advokat Ola Nordström bestämmer sig för att överklaga och föra målet vidare till hovrätten. Även åklagarna överklagar domen i Knutbymålet. De vill ha pastorn fälld för mord på sin första hustru och kräver dessutom att barnflickan döms till livstids fängelse.

24 september.
Knutbymålet inleds i hovrätten

30 september. Förhöret med barnflickan stoppas efter att hon bryter ihop under ett förhör i hovrätten.

26 oktober.
Åklagarna håller sina slutanföranden i hovrätten.

12 november. Hovrätten fastställer domen
.

Jag tyckte att det var en skum historia och det är väl en av få filmer som jag måste se!!!

Vägen hem - en film om synden, skulden och skotten i KnutbyVad tror ni kommer man bli klokare tro?

Hjälp

Nu har det kommit lite nya avsnitt med min favorit Örjan som har problem med att tygla sitt argsinta humör!
Men hela programmet är otroligt bra! Och det är så roligt att det kommer lite nya avsnitt så man kan titta på you tub med lite nya avsnitt med Örjan!

Vad tycker ni?
Nu skall jag titta klart på HJÄLP!

Athena

Satt och tittade på nätet och helt plötsligt hammnade jag på gammla blocket annonser,och vet ni vad jag hittade?

Jo Athenas stora syster och lillesyster!

Storasyster

Klicka för att se nästa bild

Lillasyster

Klicka för att se nästa bild

Visst är båda tjejorna söta!

140

Vi har ju en nedervåning på 140kvm där vi har ett kontor,ett stort badrum.gillestuga och Alex rum med egen ingång!
Jag städar så otroligt sällan där nere men nu såg jag verkligen dammråttorna liggande på golvet.

Ingen har varit där nere på flera veckor och Alex jobbar natt så han kommer bara hem och sover!Så där nere i källaren skall jag tillbringa ett par timmar! PUST!!!!

Athena

Angelica hittade ett kort på Athena när hon var bebis! Tänk att nu är hon 11/2år och tiden går sååååå fort!Ansiktsmasker gjorda av frukter

Fuktgivande ansiktsmask med persika
Mosa fruktköttet av en persiska och vispa med 1/4 dl vatten, 1 tesked honung, en äggula och tre matskedar tistelolja. Tillsätt stärkelse tills konsistensen är lagom. Låt masken sitta på i 20 minuter sjölj sedan av med ljummet vatten.


Ansiktsmask med avokado mot torr hy
Avokado är en fet frukt som är bra för torr hud. Den mossade avokadon behöver inte blandas med något utan kan läggas direkt som ansiktsmask på torr eller solskadad hud.


Ansiktsmask med banan mot torr hy
Mosa en banan och blanda med 4-6 matskedar smulade havregryn och 1 - 2 matskedar honung. Lite vatten kan tillsättas för en jämnare konsistens. Fukta huden med ljummet vatten och massera in ansiktsmasken.


Ansiktsmask med citron mot fräknar
Skär tunna gurkskivor och lägg i färskpressad citronjuice. Lyft upp skivorna, låt dem rinna av och lägg dem på huden. Citronjuicesen och gurkorna motverkar fräknar. Även aprikos, jordgubbar och svarta vinbär säges ha samma verkan.


Ansiktsmask med jordgubbar mot fet hy
Mosa sex jordgubbar med tre matskedar äppelvinäger. Låt blandningen stå ett tag för att den ska hinna suga upp vinägern.Efter cirka en timme kan du sila bort vinägern. Moset av jordgubbarna blandas sedan med lite stärkelse för att få en bättre konsistens.


Ansiktsmask med papaya mjukar upp hyn
Mosa fruktköttet från en omogen papaya så att du får sex matskedar. Enzymerna i papaya löser upp hård vävnad, döda hudceller och mjukar upp huden.


Ansiktsmask med ananas mot oren hy
Ananas löser upp smuts och döda hudceller och verkar antiinflammatoriskt. Mixa ananas och fördela över ansiktet.


Ansiktsmask mot förstorade porer
Blanda lika delar honung, äggvita och citron. Smörj in huden och låt det stelna.


Öppna porerna med ett ångbad
Före ansiktsbehandling är det bra att öppna porerna med ett ångbad. Koka upp vatten, häll i en skål och håll en frottéhandduk över huvudet. Badda ansiktet torrt. Du kan tillsätta rengörande örter som kamomill till vattnet för att förstärka effekten.
Undvik att smörja in ansiktsmasken runt ögonen och munnen. Låt den sitta upp till 20 minuter. Ta bort masken med en varm och fuktig bomullshandduk. Detta hjälper till att ta bort det mesta utan att avlägsna alla oljor. Lägg slutligen en mjukgörande kräm.


Kanske man kan göra istället för att köpa! Men kanske frukten hammnar i munnen i stället??

Ny snö!


Vi har fått ganska mycket snö här som kom under natten! Det är så härligt ialla fall när det inte är så många minus grader ute,och sen blir det så mycket ljusare på kvällen för snön lyser upp!

Men problemet just nu är att det blir så svårt att gå för vi hade så mycket is och nu kom ju snön och då ser man inte isen och varje steg blir livsfarligt!!!!

Tänker på alla benbrott som alla gammla råkar ut för! Usch.då inte Angelica och Jag kunde gå, nä kommunen måste kunna sanda så att man kommer ut!!!


Graaf

Vad hemskt! jag tycker att många yngre människor blir drabbade av svåra sjukdommar nu än för några år sedan?
Det kanske inte är så?men det känns verkligen när man läser i tidningarna nästan varje dag! Nu har det hänt med Magdalena Graaf som tyvärr fick en blödning i hjärnan och blev opererad och mår visst efter omständigheterna bra!

Men herregud hon är ju bara 33år gammal! Hon kommer tyvärr inte dansa i letsdans längre! Nu har både Mojje och Magdalena fått svåra sjukdommar och fått lov att hoppa av!!

Men håller tummarna att allt går väl!!

Magdalena Graaf opererades i natt.

Sats

Det var kanske inte speciellt smart att bakat bullar idag när Angelica skulle iväg och spinna?
Men hon är duktig brukar inte stoppa i sig bullar och absolut inte som jag gör!!!Spinning är en träningsform för grupper där träningsredskapet är varsin motionscykel. Det går ut på att cykla till musik i ett tempo och ställning som träningsledaren, som själv cyklar i motstående riktning mittemot övriga träningsdeltagarna, bestämmer. Hur mycket motstånd man vill ha kan man dock ställa in själv genom att vrida på ett handtag på ramen. Desto lägre man har styret, desto jobbigare blir det.

Träningsledarens viktigaste uppgift är att peppa deltagarna till att kämpa, vilket brukar innebära många "Kom igen nu! Ni orkar mer!". Spinning är en väldigt effektiv träningsform som kräver mycket energi. Således inget för de som varit förkylda eller som vill ha rehabilitering.

I Spinning finns tre olika ställningar som träningsledaren säger åt deltagarna att byta mellan då och då:

 • Sittandes (det mjukaste alternativet)
 • Stående framåtlutad med stadigt tag om styret (det något hårdare alternativet)
 • Stående med rak rygg och endast använda styret för balans (det riktigt jobbiga alternativet)

De flesta gym har spinning-pass för sina medlemmar och på många ställen är det även gratis för de som har gymkort.


Bullbak

Nu väntar vi på att sätta in bullarna och brödet i ugnen! Min allra goaste vän Sussi brukar baka ett bröd med filmjölk som jag har försökt att efter likna får se om det är lika gott som hennes?

Sen satt jag en deg för att få lite goa bullar,Alida var snäll att knåda degen och göra dom klara! Jag är en riktigt bullälskare som skulle ifall det gick leva på kanelbullar istället för mat!!!

Nu skall jag pensla och sätta pärlsocker och sen in i ugnen. Kommer tillbaka snart!


RosaVisst är det ur snyggt med rosa färgen?I LOVE PINKBodde jag själv skulle hela mitt hem smyckas med rosa saker och textiler,mattor och porslin!!Oj!!

Vad roligt att så många har hittat hit som en raket har sträcket kommit upp!
Men ni får gärna kommentera!skulle jag tycka att det var lite roligt!Tjoho!!!

Hemorrojdcreme för ansiktet?

Just ja nu såg jag på nätet att det stod skrivit om en kräm som man kan köpa på apoteken receptfrit!Jag har faktiskt läst om det för länge,länge sedan och varför skall denna kräm vara bra?
Jo den dämpar svullnader, drar ihop blodkärlen och dränerar huden. och vad jag läste så hade man lite tunn hud där man ser lite sprängda blodkärl så drar denna kräm ihop dom!!!

Det kanske är värt att prova? Eller visst låter det otrevligt på något sett? Analsalva i ansiktet?????Det finns mångaolika och vilken man skall andvända vet jag tyvärr inte!!

Alcosanal®
Xyloproct®Kanske värt att  prova?


Träd

Träd och buskar och små lingonris kan vara så otroligt vackert tycker jag! Med grenar som är formade som små gubbar eller tex vatten dropparna hänger på dom.
Har man bara fantasi så kan man nog hitta mycket vackert ute i skogen!
Angelica och jag var ute med hundarna och hon passade på att fota i skogen!   Dom små bilderna kan man klicka på så blir dom större!!!

Och fotografe Angelica!


Freja och Athena

Angelica har tagit med sin nya kamera kort på båda hundarna och dom blev jättebra tycker jag!


Här kikar dom efter Ekorren om den kommer?

  
Busig

Athena är inne i värsta busigheter och vägrar verkligen att lyssna! Hon går sina egna vägar och skäller på folk som är inne på sina tomter hon tror verkligen att hon äger alla hus och människor!!!

Måste börja andvända kopplet igen!!


Alida igen!


Varje dag!

Jag bloggade om lilla ekorren för ett tag sedan,jag måste berätta att den lilla kommer varje dag på morgonen ungefär samma tid!

Tänk att den inte missar en enda dag?! Måste handla lite mera mat åt den!!

Idag blir det faktiskt städning här ser förtaskit ut, hm ifall jag orkar vill säga!??

Ha en bra dag alla bloggisar!!


Hälften man, hälften träd

Men herregud stackars karl! Vi slog om till kanal5 där visade dom en dokumetär om en kille som bär på någon sjukdom som gör att något växer på hans händer och fötter och i ansiktet och det ser verkligen ut som trärötter!

Brittisk dokumentär från 2008. 32-årige Dede bor i en avlägsen by i Indonesien med sina två barn. Dede är före detta fiskare och har en mycket ovanlig hudsjukdom. Han har rotliknande strukturer som växer på hans kropp, grenverk som kan växa upp till fem centimeter per år och som skjuter ut från hans händer och fötter. Han är känd som "Tree Man" och hans tillstånd har förbluffat de lokala läkarna i 20 år. För att försörja sig och sin familj jobbar han på en cirkus där han visar upp sin trädliknande kropp. Hudspecialisten Dr Anthony Gaspari från Marylands universitet åker till Indonesien för att försöka ställa en diagnos på Dedes mystiska tillstånd.

Men jag tycker så otroligt synd om honom!


 


Horoskop denna vecka!!

Väduren 21/3-20/4

Idag får du energi av din egen planet Mars. Det ger dig ork att ta itu med de problem du stöter på jobbet. En kollega ger dig en komplimang och det gör dig på gott humör.


Oxen 21/4-21/5

Något med ditt boende bekymrar dig. Det kan vara att du vill flytta, att du är osams med en granne eller att du inte trivs hemma just nu. Vad du behöver är ett gott råd från din bästa vän.


Tvillingarna 22/5-21/6

Visa att du vågar vara annorlunda idag. Gör inte som alla andra bara för att smälta in. Ditt största problem är att ditt självförtroende inte är på topp så du undviker utmaningar.


Kräftan 22/6-22/7

Din chef skäller på dig idag och det gör dig arg. Även om han/hon har rätt i sak så tar du det mer personligt än du borde. Alla gör ett misstag, nu gör du inte om det igen.


Lejonet 23/7-23/8

En glad kollega lyser upp dagen för dig. Du känner att du äntligen hittat någon som du kan ha en mer personlig relation med en ytlig vänskap. Det blir en bra start på veckan.


Jungfrun 24/8-23/9

Ekonomin bekymrar dig mest just nu. Det kan vara personliga utgifter eller så jobbar du med siffror på något sätt. Du måste försöka få distans till dina problem så du kan se dom ur en objektiv synvinkel.


Vågen 24/9-23/10

Dagen börjar sämre än den slutar, tänk på det när du stressar på morgonen svärandes över att allt blir fel. Ha tålamod så kommer det till och med blir en toppendag.


Skorpionen 24/10-22/11

En vän associerar dig med trubbel just nu. Det verkar som du lurat in henne/honom i ett hörn och nu kan han/hon inte ta sig därifrån. Nu måste du hjälpa din vän.


Skytten 23/11-21/12

Under dagen får du ett glatt besked från en av dina bekanta. Du har väntat länge på den här nyheten, och ett tag trodde du inte att den skulle komma. Nu blir du positivt överraskad.


Stenbocken 22/12-20/1

Under dagen ska du se upp med falska rykten. En uttråkad person i din närhet tycket det är kul att sprida ut halvsanningar om sina kollegor och det ser ut att kunna drabba dig.


Vattumannen 21/1-19/2

Var inte så uppblåst när du pratar med dina kollegor idag. Vanligtvis är du mycket ödmjuk, men just nu tyck du drabbats av en hybris som gör dig ganska oförskämd mot din omgivning.


Fiskarna 20/2-20/3

Se det goda ur den situation som uppstått. Visst ligger du lite risigt till, men du kommer att lära dig en nyttig läxa av den här erfarenheten. Du växer, blir starkare och kommer inte att göra om samma misstag igen.
HM

Bildspel: H&M:s vår och sommar 09

Vilka mysiga färger som kommer till våren!!

Bonde söker fru!

Jag följde pogrammet och tycker att det är kul! Skit pogram säger Thomas och jag håller nog med han men ändå gillar jag det på något sätt?

Idag på kanal 4 kommer det bli bröllop mellan Bonden Magnus och söta tjejen Emma,jag tror att det var nog bara ett par
som det klickade för?            

Gå in här på aftonbladet ifall du vill läsa mera!!

ClarinsAngelica har varit inne i stan(Stockholm) med sin barndoms vän Steffie,och hon hade handlat lite olika tröjor,en sån som man har vatten i vid träning+Clarins nattcream till mig i present!!!

Hon är så fantastisk tjej så super tuper tack min älskade dotter!!!

Föresten här kan ni gå in till Steffies blogg!

Alida

Angelica fotade Alida i går med lite olika smink,kläder och poser! Några har jag fått in på min dator men Angelica skall flytta över flera till mig!

Idag har jag så jäkl..... ont,känns som jag håller på att få influensan trött,huvudvärk och extremt ont i kroppen!
Ännu en dag då det bara är skit!!!!

         


        Så söta!

Vill avsluta denna dag med ett otroligt gulligt kort på Angelica och Daniel! Men i morgon skall jag lägga ut ett par bilder på Alida som Angelica har tagit i dag!

Hon tog ca 500kort som skall ladda in i datorn!!   Ja just det 500kort på Alida!!!!
Färger

Såg på reklmanen på tv ifrån Gina Tricot där dom hade så otroligt snygga chinos i en massa häftiga färger!  Tycker att chinos är jätte snyggt men tur att man har barn som kan ha det för jag kommer inte i ett par såna! Önska kostar inget!!!Tyvärr hittade jag inte några bilder på dom färgade! men dom fanns i ljusrosa.lila och ljusblå så får ni en chans så njut utav färgerna ialla fall!

TrevligtIgår satt vi och drack ett glas vin,jag dricker nästan alldrig för Thomas är nykterist och då blir det så tråkigt att öppna en flaska vin när det bara är jag som vill ha! Men igår så gjorde Linda mig sällskap en ett glas vitt vin,Gott!!

Bilden är tagen med Angelicas nya kamera!

Bara en liten sak...
Sovgott!


Lite om mig....

Hittade en lista på bloggen Anna och Minigrisen  men jag tyckte det var dags för lite tonårslistor här hos tanten! Så här kommer mina helt ärliga svar!

Jag har:
(x) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
(x ) rökt en cigarr
(x) varit full
( ) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
( ) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
( x) ätit sushi
( ) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott (minns inte, men det måste jag ju gjort när jag var liten..)
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt utklädd (minns inte, men det måste jag ju gjort när jag var liten..)
(x) hoppat i en lövhög
( ) åkt släde
(x ) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp

( ) känt mig som en utstött
(x ) ätit ett helt glasspaket på en natt
( ) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
(x ) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare (minns inte, men det måste jag ju gjort när jag var liten..)
( ) sjungit karaoke
( ) betalat för mat med bara mynt
(x ) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x ) dansat i regn
(x ) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan uppfylld
( ) haft sex med en apa (ehhhee?)
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x ) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att jag inte fått luft
( ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
( ) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( x) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
( ) blivit tillsagd av en främling att du är het
(x) brutit ett ben (på en katt...f´låt!)
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
( ) gråtit så mycket att jag skrattade
(x ) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x ) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan (bussen)
(x) snattat
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
(x ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) spottat på någon jag ogillat
( ) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
( ) varit otrogen
(x) varit svartsjuk
( ) jag kan skriva utan att titta på tangenterna
(x) vaknat upp och inte kommit ihåg vad jag gjorde kvällen innan


Mätta

Nu har vi hela familjen med respektive varit och ätit ute på restaurang,och det var jätte mysigt och roligt att man fick med Alexander och Linda också!

Sen har Angelica öppnat sina presenter och blev jätteglad! Vi hade köpt en systemkamera och Alex hade köpt ett nagelvårdset i från Malva med olika bra nagelsaker,sen fick hon pengar ifrån sin Farmor och Farfar,och någon inpakning i från Australien som jag hade läst skulle vara jättebra!

Kameran tog jättefina kort så dom kommer man nog få se här i bloggen!


Angelica

Grattis på din stora dag! Nu är du inte tonåring längre,Snyft!!!


Singelpappan

Jag har hittat en blogg som jag tänkte tipsa om,det handlar om en vanlig familj Pappa,Mamma,och två barn som hade oturen att vara med om en hemsk olycka där Mamman och minsta barnet dog!!!!

Pappan startade en blogg som handlar om ändlös kärlek till sin dotter Ellen och hans vardagliga liv efter olyckan!
Han skriver så otroligt många tänkvärda artiklar och för några dagar sedan var det en interjuv med honom i Aftonbladet!!!

VAKNA FOLK!!!

Vi måste alla våga stanna upp en stund... Samhället idag driver oss alla  så hårt och så mycket att vi kommer att kollapsa, det är bara frågan när!!?
Jag har funderat många gånger på varför vi inte tillåter oss att "göra" det vi vill...
Sluta fundera på vad andra tycker och gör det DU vill, allt annat löser sig.....
Det är alldeles för många idag som går runt i sina förhållande, gifta eller inte, och mår dåligt!!
Varför gör ni det? Är det för Barnens skull? BULLSHIT! Det finns väl inget barn som mår bra av
att se sina föräldrar må dåligt, inte kunna visa kärlek?! För barnen är kärleken det naturligaste som finns och utan den så dör en liten bit av deras själ!  

Vi vuxna måste tillåta oss att stanna upp och tänka över våran situation... är det såhär jag vill leva?!
Om inte, så är det bara DU som kan förändra det! Jag tror att det är alldeles för många som stannar kvar i relationer och är olyckliga... varför?! Är det pga att man inte vill känna sig ensam? Är det på grund av ekonomiska skäl?? vi måste hela tiden värdera det som finns omkring oss!!

En sak har jag lärt mig av ALLT.... "talla" inte på din egna person!! är det så att vissa inte är nöjda med hur DU är.... skit i dom, det finns dom som ser dig för vad du ÄR! Låt aldrig ågon sätta sig på dig... det är så jobbigt att andas om någon gör det!! Ställ dig upp, säg vad du tycker... det är alla värda!

Uppenbarligen finns det folk som inte tål att någon annan säger vad de tycker.... men skit i dom!!
Vägra vara tyst och vägra försäljningen av din själ!! Den dagen du SÄGER vad du tycker och tänker, kanske du förlorar några "vänner" men vinner flera... vinner tillbaks besittningen och rätten till din egna tanke!!

Kram på er Singelpappan

Visst är det tänkvärda ord??

Här går du in till honom ,det är värt ett litet besök!!!

071-nummer för psykfall

...tuuuut.....tuuuut.....tuu... klick

Hej. Välkommen till Psykhimlen.

Om du är tvångmässig, tryck 1 om och om igen.

Om du är underordnad, be någon att trycka 2.

Om du har flera personligheter, tryck 3, 4, 5 och 6.

Om du är paranoid, kan du enbart låta luren ligga av. Vi vet vem du är och vad du vill och kommer att söka upp dig inom den närmsta timmen.

Om du är schizofren kan du bara lyssna på den lilla rösten i ditt huvud som kommer att säga vilket nummer du ska trycka på.

Om du är mano-depressiv kvittar det vilket nummer du trycker på. Ingen kommer att svara ändå.


Doktorn skrev ...

20 sjuka felskrivningar från de svenska sjukhusarkiven.

 1. Femårig flicka med öroninflammation två gånger årligen sedan urminnes tider.
 2. Patienten måste sova högt under kudden.
 3. Har varit och fjällvandrat. Nedkom med helikopter igår.
 4. Aktuella mediciner: Vet inte vad de heter.
 5. Patienten fick rådet att gå och hänga sig.
 6. Patienten har bedömts som osammanhängande.
 7. Liten knöl på höger sida av vänster skalle.
 8. Patient röker en cigarett i veckan. Uppmanar honom att dra in på rökningen.
 9. En hel del bekymmer med sina fötter, kan inte sjunga för halsen.
 10. Använder käpp och håller sig på vägarna.
 11. Söker för allergiska besvär. Samtal via magen som tolkar.
 12. 1974 fick patienten en grävskopa över sig. Sedan dess ringningar i öronen.
 13. Har böjat få blodiga små matskedar i avföringen upp till 15-20 ggr/dag.
 14. Uppjagad man som håller huvudet i vänster hand.
 15. Patienten har varit på hunddagis i Gävle med stöd av socialtjänsten.
 16. Stumpen blödde igenom varför den byttes.
 17. Lastbilschaufför med god kondition som åker en mil utan att bli andfådd i vanliga fall.
 18. Änka sedan 1980 då patienten dog i hjärtinfarkt.
 19. Patient har återigen fått ont i värken.
 20. Kan ej få ned hakan mot huvudet.

Hoppsan vem har glömt gylfen öppen??Visst är det härligt att kändisarna kan göra samma misstag som alla oss andra? De går på toaletten, och glömmer stänga gylfen! Brad Pitt var härligt avslappnad när han skulle på photocall för "Benjamin Buttons otroliga liv". Kanske lite VÄL avslappnad?

Älskar Lost!!!

Jag gillar verkligen serien lost och tycker att jag har fått väntat hur länge som helst! Men nu så har den haft premiär i USA men kommer inte hit förren i Mars såg jag på en annan blogg.

Frågan om fildelning är en ganska het debatt och personligen så undrar jag varför de börjar visa Lost så sent här i Sverige?. Man tror sig kunna stoppa fildelning med nya lagar men i själva verket tror jag bara att de behöver vara lite snabbare med att visa serier och filmer även i andra länder än USA. !

Själv vill jag ha svensk text så jag får nog lov att vänta men väntar man på något gott så väntar aldrig för länge!!!


Konstverk

Det är mycket man kan göra till konst tex papper,järn.trä mm och nu har man kommit på att göra mjölken till latten.och herregud dom är ju enastående och är säkert inte så lätt att lära sig!?

Men visst ser det så gott ut?Jaha nu är det väll bara att börja träna eller vad tycker ni?

GodNatt


Semlor

Åvad jag gillar semlor tycker att det är riktigt lyxigt att äta semlor! Varför jag säger semlor är för att jag int bara äter en utan alltid två! Ops det är inte bra jag vet men?

Förra helgen köpte jag färdiga semel bröd och satt dit mandelmassan och grädden själv.
För det är så här att jag gillar inte grädden men man lägger på ett tjockt lager mandelmassa sen tunnt lager med grädde och sen stoppa in i munnen och njut!!!!

Mums

Hittade ett recept på semmelbullar på bloggen Tillbaka till Göteborg som jag tänkte sno! Hoppas att det var ok?

Men här kommer det!Recept för 15 semlor

50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
1 l vetemjöl knappt


Beredning av bullar

1. Dela sönder jästen i bunken
2. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader
3. Häll lite av smör - mjölk blandningen på jästen och rör om
4. Häll på resten av smör - mjölk blandningen
5. Lägg i salt, socker, ägg och nästan allt mjölet
6. Arbeta degen, jag gör det för hand, i 8 min
7. Jäs degen i 30 minuter
8. Baka ut degen till 15 runda bullar
9. Låt dom jäsa i 30 min
10. Grädda bullarna 5 - 10 min i 225 grader


När bullarna har kallnat

Skär jag av ett tunt brett lock och gröper ur innehållet, med en gaffel, så bara ett tunt skal återstår

Blandar det smulade innanmätet med rikligt mald mandel, riven mandelmassa, en gnutta vaniljsocker, 1 droppe bittermandelolja och blandar ihop, så späder jag med vispgrädde tills det får en fin konsistens. Och fyller bullarna med denna goda massa.

Locken penslar jag med smält smör och doppar dom i strösocker, innan jag lägger dom på den vispade grädden på bullarna och vips så har du en supergod semlaPs Lät det inte gott???


Per Morberg

Jag  undrar vad folk tycker om Per Morberg? Jag gillar han som bara den! tycker han har en skön stil,vet att jag skulle inte klara av att karln skulle laga mat här hemma för han är enormt slabbig och slickar på sina fingrar och är lite sunkig med sitt hår som han slänger!!!

Men jag gillar ialla fall han och tycker att hans progam Vad blir det för mat är jätte kul att titta på!!
Och sen är det faktiskt 14år sedan jag tittade på ett tävlingsprogram där Per och hans dotter var med och tävlade,och sen hörde jag vad dottern heter och tyckte att det var så enormt vackert namn ALIDA och då bestämmde jag mig att mitt fjärde barn skulle heta likadant som Pers dotter!Allt om Per

Född: 1960
Bor: Tullgarn med övernattningslägenhet i Stockholm
Familj: Gift med fru Ines som är psykoterapeut, två hemmavarande barn, tre utflugna (Nina 30, Lisa 25, Alida 22, Molly 14, Astrid 9)
Tjänar: Några hundratusen sådär, frilans för det mesta
Dricker helst: Vatten - ett gott källvatten, om jag verkligen måste välja
Äter helst: Allt som råvaror och säsong där jag befinner mig kan erbjuda
Mat på bröllopsmiddag: Vildsvin, som var lite exotiskt på den tiden
Favoritkrog: Balzar i Paris den är som en blandning mellan Prinsen och KB, det franska köket i sitt högsäte. I Grebbestad finns en båthamn där de kommer in med färsk hummer på höstkanten.
Om jag drev egen krog skulle den vara: Den skulle inte bära sig, men som ett värdshus var på landet förr, jag skulle göra allt från grunden, ett ställe som man hittar i Sydeuropa där gässen får marsipan.
Krogar Per jobbat på:
Tullgarns Värdshus, Riché, Operakällaren, Fem små hus, Källaren Diana, Café Opera, Klubb Alexandra, Postiljonen i Farsta, Hamlet på Vasagatan och Norrmalmstorg, ett par krogar i Newport Rhode Island, La Pasta med flera.


Snart Angelica!Det är inte många dagar kvar! Tänk vad fort det har gått! att det är 20år sedan du kom till oss en ljuvlig liten varelse med ljust lockigt hår!!!

Skulle vilja ge dig en liten my littel ponny!men du har ju dina gamla kvar som vi skall spara!!!

LOVE

Ordspråk

lycka-1.jpg


Att skriva elaka kommentarer anonymt...

måste ju vara bland det fegaste som finns! Det gör mig så förbannad att om jag visste vem det var så skulle jag stirra den personen till döds! Mmm det är sant, jag  har hört det mer än en gång, att om blickar kunde döda så skulle min "onda blick" ta livet av vem som helst!

Jag såg ett par elaka och aggressiva kommentarer hos någon annan tidigare som var helt obefogade dessutom! Hur tänker man när man skriver dem anonymt?. Hur kan den personen tro att någon skulle ta en sådan kommentar på allvar?!

Jag hoppas verkligen att sådana personer och framför allt den personen håller sig låååångt bort från mig här på bloggen! Jag har varken tid, ork eller lust att lägga energi på sådana små och ynkliga personer! Jag gillar män och kvinnor som är rakryggade nog att kunna stå för vad de tycker och tänker... Allt annat går BORT!

Och jag tror att vi vet vem det är!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


DiskmaskinIdag har vi varit i Barkaby för att innhandla en dskmaskin och vi tänkte att vi skulle prova det nya stora Media Markt,så det var första gången vi var där och herregud vad saker det fanns! allt ifrån småbatterier till stora kylskåp och tex mp3 i olika färger,märken ca 100st och digitalkamror fanns hur många som helst och vilka härliga färger!!!! 

Ja det var enormt och jag tyckte att det var något billigare en tex NetoNet .
Vi fick iallafall tag i en diskmaskin som var ca 500kr billigare en Elgiganten så det blev bra!

Sen tutade vi iväg till Rusta och handlade shampon ,sjöljmedel,tvättmedel och lite till,sen så inhandlade vi faktiskt Angelicas 20års present men det kan vi inte tala om vad vi köpte förren på Lördag! Men det är skönt att det är klart!

Alida


Alidas öga!

Otur/3Vi och eller så menar jag hela min familj är födda med en dunder otur!!!
Vi har nog alldrig tur med vissa saker,visst har jag fyra friska barn och det är jag jätte glad för men med saker bla så finns det inte så många vi känner som det går åt helsike för!!!

Torktummlaren gick sönder för två veckor sedan och kommer att kosta några tusenlappar att laga!
iMåndags gick våran diskmaskin sönder och kommer att kosta mellan 3000-4000 tusen att laga och vet ni???
Damsugaren gick sönder i dag!!!!!!!!
Förstår ni att man ruttnar! Och just nu när inte pengar är våran bästa vän just nu!!!!

Undrar när det skall vända??Migrän

Jaha vad tråkigt att aldrig kunna blogga om att ALLT ÄR BRA någon enda gång! Utan denna blogg skulle hetat!

Bloggen om den sjuka kvinnan!! eller något liknade!!

Idag så vaknade jag ganska tidigt men en huvudvärk som heter duga,tog tabletter och somnade om men i drömmen så var jag på någon båt och sökte efter en läkare för att jag hade så ont i huvudet!!!!!
Och då vaknade jag med en mycket värre huvudvärk och såg lite flimmrigt! så jag fick börja leta i medicinskåpet för att hitta imigran och hittade men dom var i stolpiller! Usch det är så hemskt att ta stolpiller tycker jag!

Ett par timmar senare så kunde jag gå upp och hela kvällen var ok!
Sen har jag inte gjort något speciellt för tyvärr skulle vi åka iväg och kolla på en present till Amgelica som fyller 20år nästa lördag! Men vi skall åka i morgon och kika!

Nu sitter vi och tittar på Wallander och helt otroligt så hade jag inte sett just den!


Avslutar

Säger godnatt och visar mina älsklingar! OJ vad jag älskar dessa små skruttar!
Godnatt!
Oj

Min idol som jag skulle hålla tummarna för! stackars Mojje!

Mojje håller humöret uppe i sjuksängen. ?Jag vill förmedla g

Efter att ha opererats akut för en hjärtinfarkt i tisdags mådde Mojje bra igen. Men då drabbades han av en inre blödning och tvingades stanna på sjukhuset med svåra smärtor. "Jag vill bara åka hem", säger han.Men vet ni vad jag kom på just nu? Att jag är nog ganska barnslig och är nog inte riktigt vuxen!!!!!
Det är ju hel sjukt!!!!

Elda

Athena och Freja gillar att ligga framför våran öppnade spis och springer in och lägger sig  så fort man kommer in efter ha varit på promenad!


Städa garderober

Ihelgen fick mina tjejor ta itu med sina garderober! Amanda har hur mycket kläder med prislapparna kvar och kläder som hon andvänt ca 1gång?
Verkar inte klokt tycker jag! sen knölar dom in sina saker och sen när dom skall ta ut en tröja så är det hur mycket skrynklor som helst!

Ialla fall så tog dom tag i det och en mama blev super glad!

Man kan ju undra hur mycket kläder denna tjej har och hur kan dessa få plats i den lilla garderoben?

Inte så lätt?


HAHA!

KörslagetVilken eller vilka tycker ni bäst om?

Jag är ju en stor fan av Magnus! Men det är några andra som är urduktiga också!


Lets dance

Tittar på Lets dance! såg förra omgången och tyckte det var kul och verkligen spännande! Och denna omgång så är det lite roligare folk som är med så det kommer att bli sjukt spännande en massa fredagare framåt!

Vem hejar ni på?

Jag hejar på Mojje en kille som är jätte duktig på att skriva små söta sånger och skall verkligen hålla tummarna!

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4

Namn: Morgan "Mojje" Johansson
Ålder: 36 år
Yrke: Musiker/Programledare
Familj: Lisa och barnen Theo och Milo.


Min danserfarenhet: 0=ingen


Blev jag när jag fick frågan om att vara med i Let´s Dance: Chockad, smickrad och rädd.


Min första dans hade jag med: Jeanette.

Dansmoves som jag envisas med att göra på dansgolvet (men som inte gillar egentligen):
En backspinn, som jag egentligen inte kan göra.


Berätta något som tv-tittarna inte vet om dig: Jag har blivit påkörd av en gräsklippare som liten. Har ett jätteärr på låret som minne.Odd Molly

Dessa är vill ha men kommer alldrig att få! Men titta får man göra och dom är ju gudomligt snygga!

fullsize

fullsize

front  front  front

fullsize

front  front  front

Och en massa andra kläder som är så otroligt snygga!

Tuttarna ner till naveln


ALIDA VISST ÄR DET HÄR VÄRRE EN MINA?

Vår i luften

Idag så var Angelica och jag på långprmenad med hundarna och vet ni?det känndes som vår i luft!man blev inte ens kall om händerna!
Och tänk vad lite sol kan göra för humöret!Snart!

Natti!


ANGELICA

Jag vill bara säga att jag älskar dig och tacka för all hjälp som du ger mig!
Puss


Mums

Jag tycker inte att glass är så speciellt gott och har aldrig fattat att man kan äta tex bara vaniljglass!
Utan jag måste äta glass med kola sås och gärna maränger tillsammans! Mums

En vän sa till mig att Du äter ju kola sås med glass och inte glass med kola sås!

Men nu har jag och Angelica hittat våran smaskiga glass som man inte behöver någoting till utan kan njutas som den är och det är Ben och Jerrys goda Cookie Dough å den är sååååå god!!!!!
Naturens Under  Du sitter så stilla vid skogstjärnens kant Så magiskt glittrar dess vatten Och älvor ses dansa vid Trollbergets brant Med slöjor de bäddar för natten   Trollen de vaknar vid älvornas sång Yrvaket gruffar och grymtar Vättar ses hoppa med ystra språng Och Huldran bland grenarna skymtar   Säg mig min kära vad tänker du på När natten sakta sig sänker?  Vart bär dina steg dig, säg vart skall du gå När månen i tjärnen blänker?    Du lyssnar förundrad, vad är det du hör? Och lyssnar gör så också djuren Nu tycks allt skogsväsen sjunga i kör En hyllningens sång till naturen    Din blick blir nu tårad av allt det du hör Säg, när skall vi  uppskatta livet? Att värna och vårda naturen vi bör Och sluta att ta allt för givet   Först då ser vi världen precis som den är En chans till små gyllene stunder Om vi lever vårt liv och av "småfolket" lär Då ser vi naturens under   Rose-Marie Herrmann 

Så söta


Kvinnors bröst och mäns penisar

En familj sitter runt middagsbordet och sonen frågar om han kan få ställa en fråga. Pappan svarar

" Ja visst, fråga bara"

Den unga mannen frågar sin pappa. "Pappa, hur många olika typer av bröst finns det?"

Pappan blir lite förvånad, men svarar " Jo min son, det finns tre olika sorters bröst. I tjugoårs åldern har kvinnan bröst som är som meloner, runda och fasta. Runt 30 - 40 års åldern är brösten som päron, fortfarande fina men lite hängiga. Efter femtio blir brösten som lökar"

" Lökar?"

" Ja, när du ser dem, får de dig att gråta".

Detta utlägg fick både mamman och dotterna att se rött, så dottern frågar "Kan jag ställa en personlig fråga? " Hur många typer av penisar finns det?"

Mamman blir lite förvånad, men ler, tittar på sin man och svarar

" Jo min dotter, en man går igenom tre faser. I tjugoårs åldern, är en mans penis som en ek, ståtlig och hård. Runt 30 - 40 års åldern är pensien som en björk, flexibel men pålitlig. Efter femtio blir penisen som en julgran".

" Julgran?"

" Ja, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration."


Läkarbesök

Nu tjatar jag om mina läkarbesök och den jäkla värken igen! Jag fattar inte att man orkar älta om och om igen samma saker precis som jag gör!

Jäkla ält kärring!
Så nu har jag fått det sagt!
Ialla fall så träffade jag en jätte trevlig läkare för först gången på evigheter,hon fixade upp mina mediciner utan några om och men!
Men sen skulle jag hämta ut min medicin så gick det på 1400kr för mitt frikort hade gått ut! Det är så förbaskat tråkigt att pengarna skall gå till det! men men!


Anette,Synne och många flerTUSEN TACK FÖR ATT NI ORKAR SKRIVA SÅ OTROLIGT FINA KOMMENTARER!
ÄVEN IFALL JAG INTE ORKAR KOMMENTERA I ERA BLOGGAR SÅ FÖRSÖKER JAG GÅ IN OCH LÄSA OCH NJUTA AV ALLA ERA INLÄGG OCH FOTON!

KRAMAR TILL ER ALLA!

Grammisgalan 2009

Tror faktiskt att jag börjar bli riktigt ,riktigt gammal!!!!

Vet ni varför? Jo när man får huvudvärk utav att lyssna på Grammisgalan!!! Tycker tyvärr att det är så skrikig musik!!!!


Passar sitt ben

Athena passar verkligen alla sina ben eller godisar och är extrem på att gömma! Man får passa sig när man går och lägger sig för under kudden eller täcket ligger det något godis!Titta på tänderna! Hon ser ur elak ut!


Middag

Nu är allt julpynt borta och vi väntar in våren! Skulle verkligen behöva städa efter jul och nyår men orkar inte!
Ifredags var vi hemma oss våra vänner Tommy och Sussi på middag! När man blir bjuden dit så vet man att man får gudomligt god mat för dom är duktiga båda två!

Och sen har dom så otroligt fint hemma men mycket små fina saker som ligger på så bra ställen så det ser alldrig mycket ut!!
Sussi är jätte duktig på indredning!!

Deras stora hall!
   

Visst är det snyggt? Jag var lite dum som glömde fota köket och andra våningen!
Men det kommer väll senare!

Deras dotter Steffie och Angelica!Vi hade det så trevligt!

Frost

Vi har inte mycket snö men sen julafton så har vi haft kallt och ett vitt frost täcke som ligger och faktiskt lyser upp i vintermörkret!
Men vackert är det ialla fall!

Och sen var det  -11 burr!


Ekorren

Jag tycker att ekorrar är jätte söta! Där vi bor så finns det många ekorrar,och varför vet jag inte men mina hundar är överlyckliga!
Men en gullig bor i en utav våra granar och brukar springa fram och tillbaka på altanen och hundarna kan stå och titta hur länge som helst!Nu står den och plockar på en ullpläd! antagligen till sitt bo!Och här står Freja och tittar på den!

Gott nytt År

Jaha nu har vi ett nytt år! Kan inte påstå att 2008 var ett bra år utan helt tvärt om så var det år som var så dåligt så man mår illa på bara tanken på 2008!!!!

Men nu skall man örsöka vara lite possitiv och hålla tummarna på att det blir bättre eller ialla fall lite bättre!
Igår så hade vi folk här och kan man tänka sig att ALLA mina barn var hemma med sina respektivna så det var jätte mysigt och vi både åt och drack gott och tiden bara försvann och kl 00.00 gick vi ut och skålade i campange i kylan,herregud det var kallt som bara den orkade bara stå ute i en kvart sen frös jag som bara den och gick in till mina små älsklingar som var jätte rädda för alla smällare och raketer!

Men hoppas att alla mina vänner hade en trevlig kväll?


Glömde fota våran mat men pannacotta kom med på korten!

RSS 2.0