Fem steg till bättre självkänsla

Träna upp självkänslan och stå upp för din kropp med fem bra knep.

1. Starta dagen med att ställa dig framför spegeln och ge dig själv komplimanger. Till en början kan det kännas fjantigt, men efter några gånger ställer du om tankarna kring din kropp till det positiva.

2. Ta vara på din hälsa och låt inte kroppen ta stryk av hårda dieter och negativa tankar. Skriv upp det bästa med din kropp, dina goda egenskaper och din personlighet och fokusera endast på det.

3. Komplimanger är alltid uppskattat. Överös människor i din närhet med fina komplimanger och kommentarer. Givetvis ska du inte överdriva utan endast säga saker du menar.

4. Sluta jämföra dig med andra. Dina nedvärderande tankar gör dig inte gott. Det du tycker är vackert, tycker någon annan är fult, och tvärtom. Var stolt över dig själv istället.

5. Om du får komplimanger bör du se dem som presenter och säga tack. Ta till dig de positiva kommentarerna och tro på dem.

Det är verkligen inte så lätt att följa alla råden tycker jag! Ialla fall svårt med tanke på att man aldrig brytt sig om sig själv utan alltid låtit andra komma före?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0